Щатският технологичен гигант Apple представи първите си нови продукти за

...
Щатският технологичен гигант Apple представи първите си нови продукти за
Коментари Харесай

Ето ги най-новите устройства, представени от Apple

Щатският софтуерен колос Apple показа първите си нови артикули за годината.

Компанията се концентрира върху нов, по-достъпен модел iPhone, актуализирана версия на таблета iPad Air, както и върху най-новия и мощен чип за Mac, който ще дебютира в новия компютър Mac Studio.

Ето какво показа компанията:

Нов бюджетен iPhone SE

Това е наследникът на модела от 2020 година, само че с 5G функционалност и с най-новия процесор за iPhone A15.

Устройството наподобява като предходния iPhone SE - с 4.7-инчов екран и датчик за пръстови отпечатъци TouchID. Телефонът също по този начин е оборудван с 12-мегапикселова задна камера.



Снимка: Аpple.com

Цената на дребно на телефона ще е 429 $, а продажбите ще стартират на 18 март. Цената е по-висока от струващия 399 $ модел, който Apple пусна през 2020 година

Главният изпълнителен шеф на компанията им Кук съобщи, че устройството е идеално за хора, които харесват по-малки телефони.

От Apple също по този начин ще оферират своя флагман в два нови цвята. Предварителните поръчки на iPhone 13 в “зелено” и iPhone 13 Pro в “алпийско зелено” стартират в петък.



Снимка: Аpple.com
Нова версия на iPad междинен клас - iPad Air Моделът употребява процесора М1 на Apple, който се употребява в по-скъпите модели iPad Pro и MacBook Air. Той също по този начин се предлага с алтернатива за поддръжка на 5G.
Най-новият таблет разполага с 12-мегапикселова широкоъгълна камера с нова функционалност на име Center Stage, която следи обектите, до момента в който са в кадър по време на видеоконферентни диалози.



Снимка: Аpple.com
Цените на актуализирания таблет стартират от 599 $, а продажбите започват на 18 март.
iPad Air беше освежен за последно през 2020 година

Mac Studio с процесор M1 Ultra

Apple показа първия нов модел Mac от години в лицето на Mac Studio – десктоп компютър без екран. Той е с формата на куб с USB-C портове и слот за SD карта начело.

Моделът е по-висок, спрямо Mac Mini, а спомагателната височина е употребена за вентилатори.

Apple също по този начин показа настрана 27-инчов екран на име Studio Display с резолюция 5K, който е оборудван с чип на Apple, представители и вградена камера.



Компютърът употребява процесора M1 Ultra, който, съгласно компанията, е по-мощен от актуалните чипове M1 и най-мощния чип за личен компютър в света.

Цените на Mac Studio с по-стария чип M1 Max стартират от 1999 $, до момента в който тези на модела с чип M1 Ultra започват от 3 999 $. Цените на Studio Display стартират от 1 599 $.

След представянето на Mac Studio ръководителят на хардуерния отдел на Apple Джон Тернъс разгласи, че в бъдеще ще бъде пуснат и по-мощен нов модел Mac Pro.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР