Шокиращата загуба на Германия от Япония с 1:2 вчера постави

...
Шокиращата загуба на Германия от Япония с 1:2 вчера постави
Коментари Харесай

Германия ще трябва да се бори и с историята срещу Испания

Шокиращата загуба на Германия от Япония с 1:2 през вчерашния ден сложи Бундестима в тежка обстановка. Отборът е опрян до стената и е заплашен съществено от второ следващо отпадане в групова фаза на международно състезание, което ще е невиждан антирекорд. Германците сигурно ще би трябвало да вземат нещо от  летящата високо сега Испания в неделя, в случай че желаят да запазят възможностите си за класиране.

Лошата вест за почитателите на Маншафта е, че Испания е един от най-неудобните тимове за немския народен тим. Германия ще желае да прекъсне отрицателната традиция против испанците - към този момент над 34 години без победа в формален мач.

Именно Испания нанесе най-големите разочарования на Маншфата в последните 10-15 години. През 2008 година “Ла Фурия ” завоюва финала на европейското състезание с 1:0 с гол на Фернандо Торес. Две години по-късно на Световното в ЮАР през 2010 година, Испания нанася нова мъчителна загуба с 1:0 на Бундестима. Гол с глава на Карлес Пуйол носи успеха на “Ла Фурия Роха ” на полуфинала, а след това Испания победи със международната купа.

Последният мач сред двата тима пък беше същинско оскърбление за Германия. Бундестимът беше разрушен с 0:6 от Испания и претърпя една от най-големите загуби в историята си.

Последната победа на Германия над “Ла Фурия ” в формален мач датира от далечното към този момент европейско състезание през 1988 година Тогава немците надвиват с 2:0 над Испания с два гола на Руди Фьолер. Германия има и по-скорошен триумф над испанците, само че в другарски мач през 2014 година Тогава гол на Тони Кроос в последните минути носи минимална победа за Бундестима с 1:0.

След неуспеха против Япония, германците ще би трябвало да стискат палци и на Коста Рика да вземе нещо от мача със “самураите ”. В противоположен случай даже точката с “Ла Фурия ” може да се окаже извънредно незадоволителна за 4-кратните международни първенци.

Последните 6 публични мача сред Германия и Испания на огромните футболни конгреси:

Испания - Германия 6:0 /групова фаза на Лига на нациите 2020 г./

Германия - Испания 1:1 /групова фаза на Лига на нациите 2020 г./

Испания - Германия 1:0 /полуфинал на международно състезание в ЮАР 2010 г./

Испания - Германия 1:0 /финал на Евро 2008/

Германия - Испания 1:1 /групова фаза на международно състезание в Съединени американски щати 1994 г./

Германия - Испания 2:0 /групова фаза на Евро 1988/
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР