Широкомащабната кибератака, на която станаха жертва високопоставени полски политици, е

...
Широкомащабната кибератака, на която станаха жертва високопоставени полски политици, е
Коментари Харесай

Полша обвини Москва: Наши политици са станали жертва на руска кибератака!

Широкомащабната хакерска атака, на която станаха жертва високопоставени полски политици, е била осъществена от територията на Русия, съобщи през днешния ден полският вицепремиер Ярослав Качински, предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

" От анализите на нашите служби и на специфичните служби на нашите съдружници излиза наяве, че хакерската атака е била осъществена от територията на Русия ", се споделя в официално съобщение на Качински.

Полският парламент се събра в сряда на съвещание при закрити порти, с цел да изслуша изказване на полския министър председател Матеуш Моравецки за невиждана вълна от хакерски атаки против полските институции и против електронните пощи на полски политици.

" Високопоставени държавни чиновници, министри и депутати от разнообразни политически фракции са станали жертва на тази офанзива ", посочи през днешния ден Ярослав Качински.

Част от електронните известия, станали обект на хакерската атака, изтекоха в обществената мрежа Телеграм.

Миналата седмица обект на хакерска атака е станала персоналната е-поща на полския министър, отговарящ за националната имунизационна акция, Михал Дворчик.

Полски медии оповестиха, че Дворчик е изпращал публични документи през персоналната си е-поща, част от които са били класифицирана информация. Министърът отхвърля това.

Според Ярослав Качински хакерската атака има за цел да дестабилизира Полша.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР