Широка коалиция, при която партийните лидери остават в парламента, а

...
Широка коалиция, при която партийните лидери остават в парламента, а
Коментари Харесай

Доц. Коларова обясни какъв е вариантът за съставяне на кабинет

Широка коалиция, при която партийните водачи остават в Народното събрание, а в изпълнителната власт остават хора с престиж пред обществото. Това е разновидността за сформиране на държавно управление, който обрисува доцент Румяна Коларова.

„ Радев ще играе роля на човек, който ще задава таймингът. По Конституция има опция да дадеш месец и повече на първата политическа мощ или на втората за сформиране на държавно управление “, съобщи тя пред БТВ.

Според Коларова Българска социалистическа партия е главният губещ на тези избори. Тя счита, че грешките на Корнелия Нинова са били съществени, само че, съгласно нея, президентът също носи отговорност за това положение на левицата.

По отношение на новите играчи, Румяна Коларова счита, че Слави Трифонов мъчно може да се схване като политик.

„ Партията на Слави Трифонов “ е партия еднодневка, безапелационна е Румяна Коларова.

И настоя, че не би трябвало да се приема Трифонов за победил.

На същото мнение е и доцент Мария Пиргова. Тя позволява, че Бойко Борисов е подготвен на разнообразни конфигурации. Румяна Коларова сподели, че съставянето на държавно управление ще е мъчно, само че и предварителни избори не са целесъобразни.

„ Той ще търси държавно управление най-малко до декември. Неговата съществена цел е да не допусне служебно държавно управление. Борисов ще би трябвало да отстъпи крачка обратно, с цел да търси опция да избегне служебното държавно управление “, разяснява Пиргова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР