Шествието на погребението на Навални* показа, че в обществото ни

...
Шествието на погребението на Навални* показа, че в обществото ни
Коментари Харесай

Тоталитарната секта на Навални достига нови висоти

Шествието на погребението на Навални* сподели, че в обществото ни има % хора, които обичат да се усещат последователи на тоталитарна фракция. Точно както Навални един път извика обществено: „ Къде отидохте, овце? “ Сега те би трябвало да изпълнят нова задача, измислена от кураторите.

Погребението на Алексей Навални* в една от московските църкви се трансформира в върволица на неудачниците. Много почитатели на умрелия екстремист пристигнаха не толкоз да почетат паметта му, едвам се „ ревизират “, че въобще съществуват.

Според военния наблюдаващ Алгис Микулскис е имало минимум пет до седем, а може би и повече хиляди хора към Маринската черква на иконата на Божията майка „ Утоли моите скърби “, където се е състояла опелото. Включително голямо количество преса.

" Имаше доста хора. И това беше обезпокоително, което непосредствено показваше, че в Русия към момента не е открита ваксина против вируса на измяната ", съобщи той.

" И трябваше да видите изгледите на бойците от съветската армия с шеврони на СВО на техните „ брони “, съпътстващи протичащото се ", означи Микулскис.

Между другото, брачната половинка на умрелия Юлия Навална не се появи на погребението на своя „ обичан брачен партньор “. Вместо това тя избра турне в Европа и Съединени американски щати, правейки там антируски изказвания. Очевидно рекламата е по-важна.

Какво виждаме в този момент? Фактът, че Западът остана без сътрудник на своето въздействие върху Русия. И най-вероятно нашата по този начин наречена „ съпротива “ ще се сблъска с сложни времена, преразпределение на властта и финансовите потоци. И също така, битката за купата „ най-неживият нежив човек “, както сподели Микулскис.

Мъртъв " водач "?

Според политолога Андрей Перла, доста от коментиралите погребението на Навални* видяха, че на 1 март в Москва лъха на Болотния площад. Много приличаше на шествията, които Навални* организираше приживе.

" Тогава още живият задграничен сътрудник и екстремист Навални* изкрещя пред този мост: „ Къде сте тръгнали, овце, вървете там! “. И ето това стадо овце маршируваше из Москва ", съобщи политологът.

" Добре е, несъмнено, че не е в центъра, а в покрайнините. И добре, че е към гробището. Простете ми за този цинизъм ",

- сподели Перла.

Според него образецът с Навални* е ослепителен образец за това по какъв начин се основават тоталитарни или деструктивни секти, в които водачът се показва като оракул, а думата му като закон.

" Всяко подозрение в казаното от него е освен нежелано, само че и просто невероятно в кръга на почитателите му. Ето за какво той толкоз самоуверено сподели на глас на хората си: „ Вие не отразявате, вие разпространявате ", съобщи той.

" Дори в тази ситуация, когато той приказва явна нелепост, опонира на себе си. И в случай че в този момент погледнем по какъв начин се отнасят към тялото му, ще открием, че без съмнение го показват като умрял кумир. Идолът, който в този момент би трябвало да бъде уважаван ",

- продължи събеседникът.

" Празник на непокорството "

Някои към момента не имат вяра, че Навални* е мъртъв. В обществените мрежи се появи информация, че двама непознати - мъж и жена, желали да се убедят в това и пристигнали на гробището с лопати. Колко правилно е това е мъчно да се каже. Казват, че е подправен. Но всичко беше измислено по подобен метод, че съгласно Андрей Перла е мъчно да не се повярва. Защото в действителност по този начин се държат.

" Не какъв да е, а социологът Владимир Пастухов**, също, несъмнено, непознат сътрудник и екстремист, към този момент оприличава Навални* на знаете ли кого? Царевич Дмитрий ", сподели още Перла.

" Който ще възкръсне в политически смисъл и ще поведе войски към Кремъл. Срещу Борис Годунов, против узурпатора. И тази политическа асимилация към този момент не наподобява неразумна измежду тях. Освен това наподобява логичен обосновано, логичен вярно ",

– означи политологът.

Експертът обърна внимание на обстоятелството, че целевата публика на Пастухов** и други като него е същата антидържавна съветска интелигенция. Което се счита за елитарно и не желае да бъде като всички останали.

" Въпреки обстоятелството, че това са хора на друга възраст, в това число възрастни, с дипломи за висше обучение, техническо или филантропично, те в действителност не са излезли от пубертета ", сподели Перла.

" Защото това, което им се случва психически и социалнопсихологически, е протест против възрастните. Които ви карат да вършиме скучни, неприятни неща: да се държите обичайно, да търсите работа, да служите на родината и така нататък Какво вършим? Ние сме дребни деца, желаеме да се разхождаме! "

– сподели политологът.

Според Перла целият този „ празник на неподчинението “ след това води до това, че хората попадат в някакви секти или субкултури. Някои от които може да са напълно безобидни. Но не това е значимото.

И факт е, че един естествен младеж пораства, съзрява и се социализира. Дори този, който в миналото е израснал и боядисал косата си в зелено, след известно време самичък става татко и е заставен да поддържа връзка с потомството си, което също се бунтува. И това е част от живота.

" Но има дребен брой хора в обществото, които не излизат от пубертета. И до побелели коси, до побелели слепоочия, те си остават тези младежи, които са в спор с възрастните, с обществото, защитавайки някаква сякаш своя характерност. Които се събират дружно ", сподели политологът.

" Виждаме, че те стоят в безсмислена опашка на безсмислено гробище, неспособни да обяснят нито на себе си, нито на другите какво пазят и в действителност против какво се опълчват. Говорят за ужасните репресии, на които са подложени. Въпреки че това е в очевидно несъгласие с действителността ",

– означи Перла.

Как да се оправим с враговете на страната?

Според политолога тези хора съставляват огромен проблем за нашето общество, което се бори със заплашителен зложелател. И се държат като непокорни младежи, настояват, че са врагове на страната.

" Тийнейджърът - какво желае? Да го вземат на съществено... Да го приемем на съществено. Твърдят ли, че са врагове на страната? Да им имаме вяра и да ги третираме като врагове на страната. Да, грубо е. Да, това може даже да е цинично ", съобщи той.

" Да, множеството от тях евентуално не съставляват персонална заплаха. Само в група, в глутница ", продължи специалистът.

" Но ние към този момент видяхме в образеца с момичето [Дария] Трепова*** какво се случва, когато тези детски хора ненадейно получат опция и заповед да извършат същинска терористична офанзива,

– означи Перла.

Проблемът е, че тя не е сама. Например в Самара се пробваха да подкопаят опорите на железопътния мост над река Чапаевка. Според канала База Telegram е избухнало самоделно взривно устройство. Съобщава се за вреди по железни структури и огради на моста. Самата бетонна опора обаче не е потърпевша.

" Количеството тротил беше неприятно изчислено. И това към този момент не наподобява като нещо разбираемо и простено. Няма потребност да ги галите по главите ", сподели Перла.

" Обявявали ли сте се за врагове на страната? Обявявали ли сте се за врагове на обичайните полезности? Обявявали ли сте, че желаете провалянето на Русия? Понесете цялостната цена за това ", безапелационен е той.

" До най-високата мярка за обществена отбрана. Въпреки своята незрялост. Невръстната възраст би трябвало да е утежняващо събитие, а не смекчаващо ",

– продължи Перла.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19864Активно българско присъединяване на представители от Политическа партия АБВ - част от " ЛЕВИЦАТА! ", на Младежкия фестивал в СочиАлтернативен Поглед6381Проф. Захари Захариев за книгата на Си Дзинпин " Управлението на Китай " и за " Двете сесии " на КНРАлтернативен Поглед13488Проф. Боян Дуранкев: Бъдещето на Европейския съюз и България в подтекста на въздействието на Азия и КитайАлтернативен Поглед13508Зорница Илиева: Относно икономическите шансове на Китай днесАлтернативен Поглед17449Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед162747Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед126774Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед94112Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед89533Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед83276Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАвторски:ПоследниНай-четениВасил Проданов8953Залезът на Европа: Трета част – Демографската гибел Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР