Шестима души вече са задържани заради нацистки и обидни жестове

...
Шестима души вече са задържани заради нацистки и обидни жестове
Коментари Харесай

Шестима вече в ареста заради расизъм

Шестима души към този момент са арестувани поради нацистки и обидни жестове по време на футболната среща България - Англия в София в понеделник. Продължава издирването на още трима съпричастни към абсурда футболни почитатели, които са записани от камерите на Националния стадион " Васил Левски ". Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев изясни и мотива за задържане:

" Използване на нецензурни думи, хули, потребление на нацистки знаци. В тази връзка в Столична дирекция на вътрешните работи неотложно стартира деяние по установяването на лицата от почитателите на отбора-домакин. На Националния стадион има построено доста положително видеонаблюдение. В момента са открити 15 лица. Спрямо 9 лица все още са събрани данни за присъединяване им тази противообществена демонстрация. В Първо районно има арестувани 6 лица. Други трима се търсят ".

На околните на двама от търсените към този момент са връчени призовки и се чака причинителите да се явявт в районното за разпит. Други не са открити на адресите, на които живеят.

Призовки за разпити са връчени и на 13 пловдивски почитатели

Призовки са получили и 13 пловдивски почитатели, които са били измежду скандалните агитки. Това разгласи шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Пловдив комисар Йордан Рогачев. Той не  посочи от кои агитки са разпознатите, както и дали в биографията им има и предходни хулигански прояви. Проверка на софийската прокуратура ще установява  какви са били дейностите им на трибуните и дали ще бъдат привлечени към отговорност.

Полицията продължава да търси всички участници в абсурда.

Старши комисар Георги Хаджиев съобщи още:

" Материалите ще бъдат докладвани в Софийска районна прокуратура, вероятно за данни за закононарушение. По отношение на всички останали открити досега лица продължаваме работата. Всички извършители на публичния ред, които си разрешат такова държание, ще бъдат призовани, някои от тях арестувани, и по отношение на тях ще бъде взето отношение ".

БНР научи от свои източници, че има хора и от провинцията, от прилежащи на София градове, които ще бъдат издирени и закарани в полицейските ръководства.

Мачът, приключил със загуба на българския народен тим с 0:6, беше спиран на два пъти през първата част поради расистки викания от страна на част от българските ентусиасти. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР