Шест номинации за Оскар“ по-късно Глен Клоуз се завръща с

...
Шест номинации за Оскар“ по-късно Глен Клоуз се завръща с
Коментари Харесай

Оскар 2019: Величествената роля на Глен Клоуз

Шест номинации за „ Оскар “ по-късно Глен Клоуз се завръща с поредна безусловно величествена роля – потресаваща в ролята на Джоан Касълман, придаваща на историята изцяло непредвидена дълбочина.

Филмът „ Съпругата “ е по едноименния разказ на Мег Уолицър и споделя за брака на Джо и Джоан Касълман. Единият от тях е изумително надарен и красноречив повествовател, създател на книги, които са го създали знаменит. И не, това не е той. Джоан Касълман е най-талантливата ученичка на мъжа си, негова дясна ръка, спътница и асистентка. Тя стои зад всяка негова дума – напълно безусловно. Джоан може да написа, само че не знае по какъв начин да живее с тази заложба. Джо е оня, който може да приема аплодисменти, да бъде обаятелен, неотразим и съблазнителен, да приема премиите с достолепие.

Двамата са идеалният творчески и житейски дует.

„ Зад всеки популярен мъж стои още по-велика жена “, написа на плаката на кино лентата. Историята на семейство Касълман не е кой знае какъв брой невероятна – в избран смисъл тя би могла даже да е същинска. Именно Глен Клоуз е онази, която придава на видимо предсказуемите събития изцяло непредвидени аспекти. Нейното леко иронично и ужасно интелигентно лъчение пред аудитория и уязвимостта й, когато е уединено с Джо, крият дълбочини, за които феновете единствено се досещат. Много е елементарно да се раздават присъди в този случай и да се отиде в посока на непризнатия гений и скритото отчаяние, стаявано десетилетия наред.



Именно това се пробва да направи самозваният биограф на Джо – Натаниъл Боун (Крисчън Слейтър). Това обаче е прекомерно елементарно, прекомерно обикновено. Бракът на Касълман е благополучен – те са надълбоко свързани, и то освен от своята загадка. Всеки от тях е получил това, за което е мечтал. Джо Касълман не по-малко от брачната половинка си има какво да крие и защо да страда. Джонатан Прайс е отличен избор за тази роля, само че почтено казано всеки различен огромен артист на тази възраст би могъл да го замести. Глен Клоуз го засенчва съвсем във всяка сцена.

А в случай че желаете да разберете и мнението ми за книгата,. 



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР