Шефът на дипломацията на ЕС Федерика Могерини подчерта значението на

...
Шефът на дипломацията на ЕС Федерика Могерини подчерта значението на
Коментари Харесай

ЕС призова за международна инициатива за решаване на кризата във Венецуела

Шефът на дипломацията на Европейски Съюз Федерика Могерини акцентира смисъла на интернационалното съдействие за отбягване на безпорядък във Венецуела и реализиране на спокойно решение на рецесията в тази страна, съобщи ДПА.

" Политическо, спокойно и демократично решение " посредством образуване на нови избори " - това е единственият вероятен излаз, в случай че желаеме да се избегнат повече премеждия и безреден и рисков развой ", сподели Могерини на среща на европейско-латиноамериканската контактна група за Венецуела в Монтевидео.

Могерини заяви, че е уведомила Организация на обединените нации, непрекъснатите членове на Съвета за сигурност, Ватикана, няколко страни от района и други интернационалните играчи за основаването на групата и ще продължи тези контакти.
 
 Gulliver/Getty Images

" Смятаме, че една интернационална самодейност е значима за подкрепяне на един кротичък и либерален излаз от рецесията. За тази цел един общ и координиран метод от районни и интернационалните артисти е от решаващо значение ", добави тя.-->

" Целта на тази контактна група не е да постанова процеси и решения на венецуелците. Ясно е, че решението на тази рецесия би трябвало да пристигна от венецуелците ", сподели Могерини, представена от ТАСС.
По думите й участниците в контактната група не се готвят да провеждат директни договаряния сред страните по спора във Венецуела.
 
 Gulliver/Getty Images

" Може да имаме разнообразни отзиви за аргументите за рецесията. Целта ни обаче е една - да допринесем за нейното спокойно и политическо решение ", съобщи Могерини.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР