Шарените коктейли са незаменима част от всяка лятна почивка на

...
Шарените коктейли са незаменима част от всяка лятна почивка на
Коментари Харесай

Най-добрите коктейли за охлаждане в жегите

Шарените коктейли са незаменима част от всяка лятна отмора на дамите. Те могат да бъдат както алкохолни, по този начин и безалкохолни, топли или студени. Към тях могат да се прибавят плодове, мед, подправки. И наложително солидно количество лед.

Ако още не сте разкрили кой е вашият любимец измежду питиетата, ето няколко хрумвания за лесни и освежаващи коктейли:

Мохито

Мохитото не инцидентно е обичаната напитка на доста хора по целия свят. Вкусът му е пресен и освежителен. Комбинацията от цитруси и мента, особено направена да акцентира усета на рома, го прави е съвършената лятна напитка.

Негрони

Коктейлът носи името на граф Камило Негрони, който посетил флорентинското кафене Ривоар през 1919 година. Коктейлът Американо му се сторил прекомерно разводнен и той помолил бармана да размени содата с джин. Вече 100 години след появяването на коктейла той остава една от най-търсените питиета в света.

Любителите ѝ настояват, че може да се хареса едвам след третия път - дотолкоз усетът е горчив и внезапен.

Космополитън

Любимият коктейл на четирите приятелки от " Сексът и градът " има розов цвят, усет на водка, лайм и алена боровинка. Сервира се във висока мартини чаша с кора от портокал. Той оказва чест на списанието, което нюйорканките и техните последователки четат религиозно.

Дайкири

Коктейлът дайкири е композиция сред свежестта на рома, сладостта на захарта и сока от лайм. Съществуват още няколко разновидността – ягодово, бананово и други, в които се поставят части от съответния плод.

Маргарита

През 1938 година Карлос Херера смесил текила, трипъл сек и лайм за танцьорката Мардьжъри Кинг, която била алергична към по-голямата част от съставките на аперитивите.Така се родил един от най-популярните коктейли на всички времена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР