Шампионски титли, премеждия, футболни върхове - това описва кариерата на

...
Шампионски титли, премеждия, футболни върхове - това описва кариерата на
Коментари Харесай

Гледайте Цанко Цветанов в предаването Зала на славата

Шампионски трофеи, инциденти, футболни върхове - това разказва кариерата на един от героите за България от незабравимото международното състезание в Съединени американски щати през 1994-а година Цанко Цветанов.

Легендата на Етър Велико Търново и Левски е следващият посетител в предаването " Зала на славата ", в което той ще опише за своята славна кариера и ще си напомни своите многочислени прелестни достижения.

" Аз бях подобен футболист, който поставяше тима преди всичко. С всички мои дейности съм се старал да оказа помощ повече на тима, в сравнение с себе си ", признава Цанко Цветанов.

Роден в село Българско Сливово, община Свищов, футболният път на Цветанов започва в академията на Етър Велико Търново, а дебютът му при мъжете идва с екипа на Академик Свищов през 1987-а година.

Още през идващия сезон той се завръща в Етър и е част от именития отбор на " виолетовите ", който през сезон 1990/91 победи с купата на България. През 1993-а година Цветанов се мести в Левски, където става първенец в две следващи акции и подвига Купата на страната през сезон 1993/94.

Между 1995-а и 2001-а бранителят носи екипите на няколко тима в чужбина, измежду които немските Валдхоф Манхайм и Енерги Котбус, както и шотландския Абърдийн.

В края на дейната си футболна кариера Цанко Цветанов се завръща у нас и печели дубъл с Левски през сезон 2001/02, а преди дефинитивно да " окачи бутонките " изиграва още една акция с екипа на родния Етър.

За националния тим на България бранителят записва 40 мача, като с изключение на гореспоменатото присъединяване на Мондиал 1994, Цветанов взе участие и на Евро 1996 в Англия.

След края на своята кариера Цанко става неизменима част от треньорския щаб на Станимир Стоилов, с който той реализира редица триумфи отпред на тимовете на Левски, Литекс, Ботев Пловдив и Астана. Двамата са работили още в националните тимове на България и Казахстан, както и в кипърския Анортозис Фамагуста.

Гледайте Цанко Цветанов в предаването " Зала на славата " тази неделя (10 септември) от 13:15 ч. по Българска национална телевизия 1!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР