Шампионите от Голдън Стейт разполагат с невероятни стрелци и това

...
Шампионите от Голдън Стейт разполагат с невероятни стрелци и това
Коментари Харесай

НБА има нов крал на тройките, Томпсън наниза 14!

Шампионите от Голдън Стейт разполагат с невероятни стрелци и това не е загадка за никого, само че на моменти представянето им наподобява просто нереално. Така бе и при снощното посещение на Чикаго, в което Уориърс вкараха близо 150 точки и завоюваха седмата си победа за сезона след 149:124, а почитателите по трибуните на “Юнайтед Сентър” имаха шанса да се насладят на историческа вечер, в която основната роля бе за Клей Томпсън.

Партньорът на Стеф Къри в гардовата линия на Уориърс не беше в най-хубавата си форма от началото на новия сезон и имаше едвам 13.9% успеваемост в опитите си за три точки. Томпсън обаче не просто излезе от неприятната серия, а го направи по свръхестествен метод, поставяйки нов връх по маркирани тройки в един мач и измествайки от върха в тази ранглиста тъкмо Къри.

Klay Thompson finished with 52 points on 52 touches tonight according to @SecondSpectrum.

He dribbled the ball only 56 times and the ball was in his hands for 96 seconds. pic.twitter.com/AaAcbxARi5
— ESPN Stats & Info (@ESPNStatsInfo) October 30, 2018
Клей наниза 14 тройки от 24 опита, а успеваемостта му бе нереална - 58.3%! Той приключи с общо 52 точки за едвам 27 игрови минути, откакто към рекордните си стрелби от отдалеченост добави и 4/5 за 2 точки, както и 2/2 от наказателната линия. Статистиката му бе допълнена от 5 битки, 1 отнета топка и 2 неточности.

Klay Thompson has made 14 3-pointers tonight, passing his teammate Stephen Curry for the most in a game in NBA history.

It's the 3rd quarter. pic.twitter.com/OvCqLURC6I
— ESPN Stats & Info (@ESPNStatsInfo) October 30, 2018
Рекордьорът собственоръчно означи повече тройки от целия тим на Чикаго, а също така записа и по-висок % от този на всички баскетболисти на Булс - 14/24 (58.3%) против 11/35 (31.4%). Стеф Къри добави 23 точки, 8 битки и 5 асистенции за спечелилите, до момента в който Кевин Дюрант остана с 14 точки и 8 асистенции. Зак ЛаВин и Антонио Блейкни вкараха по 21 за Булс.

Shooting slump over.

Klay Thompson has 10 3-pointers at halftime, the most in NBA history in a 1st half and tying the most in any half (Chandler Parsons, 2nd half vs Grizzlies on Jan. 24, 2014). pic.twitter.com/JzcYXrnXYf
— ESPN Stats & Info (@ESPNStatsInfo) October 30, 2018
Статистиците пресметнаха, че за целия си престой на терена Томпсън е дриблирал топката 56 пъти и тя е била в ръцете му едвам 96 секунди! Освен ркордните 14 тройки, Клей сложи върхови достижения за най-вече вкарани стрелби отдалеко през първото полувреме (10) и изравни достижението за най-вече тройки в едно полувреме изобщо (10 на Чандлър Парсънс от 2014 година).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР