Шампанското се получава, след като след ферментация на виното към

...
Шампанското се получава, след като след ферментация на виното към
Коментари Харесай

Как се отваря и поднася шампанско

Шампанското се получава, откакто след ферментация на виното към него се добави специфична квас и малко захар. Обикновено шампанското се употребява при специфични случаи, тържества и коктейли, само че в доста други страни се употребява даже и на закуска.

Историята на шампанското стартира с избора на виното, което ще се трансформира в шампанско. Избраното вино се цялостни в специфични контейнери, след което се прибавят маята, захарта и алкохолът. Това е първична ферментация.

При вторичната ферментация карбоновата киселина не може да се популяризира във въздуха и течността остава под налягане. След това маята се отстранява и се смесва с разтопена захар.

Шампанското се разделя на три типа според от количеството захар, което съдържа:

1. Traditional Dry – В литър се съдържа 17-34 г захар;

2. Demi Sec – това е много сладникаво шампанско;

3. Brut или Ekstra Dry – Съдържат минимум количество захар.

При консумирането на чисто шампанско би трябвало да се избере качественото, само че при коктейли се избират шампанско със приблизително качество.

Шампанското се сервира най-вече охладено. Тъй като е газирана напитка, би трябвало да се отвори деликатно, без да се разклаща ненужно.

Преди да се отвори бутилка шампанско, 20-25 минути преди сервиране се поставя в кофа с вода и лед, да се изстуди.

Идеалната температура е сред 6-9 градуса.

При сервирането се цялостни единствено 2/3 от чашата. При отварянето на бутилката шампанско, първо, се отстранява телената капачка, завърта се телта на 45 градуса и се отстранява тапата.

Сервира се във високи стъклени чаши, с цел да не се стопли при досег с ръката. В никакъв случай не се прибавя лед към шампанското. Това скапва същинския му усет.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР