Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че страната му никога няма

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че страната му никога няма
Коментари Харесай

Ким Чен-ун: Северна Корея никога няма да се откаже от ядреното оръжие

Севернокорейският водач Ким Чен-ун съобщи, че страната му в никакъв случай няма да се откаже от нуклеарните оръжия и ракетите, от които се нуждае, с цел да се опълчи на военните дейности от страна на Съединени американски щати , които той упрекна, че организират акция за напън, целяща да отслаби отбраната на Пхенян и в последна сметка да срине властническото му държавно управление, заяви Асошиейтед прес.

Държавните медии оповестиха през днешния ден, че Ким е направил тези мнения по време на тирада в севернокорейския парламент , който през вчерашния ден одобри закон, който упълномощава севернокорейските военни да правят " автоматизирано " нуклеарни удари против противников сили, в случай че управлението на страната бъде атакувано.

Казаното от Ким Чен-ун акцентира възходящото напрежение в района, до момента в който той форсира разширението на програмата си за нуклеарни оръжия и ракети. През последните месеци той насочва все по-провокативни закани за нуклеарен спор към Съединени американски щати и техните съдружници в Азия, като също по този начин предизвестява, че Северна Корея ще употребява интензивно нуклеарните си оръжия, когато бъде застрашена.

Дипломацията сред Вашингтон и Пхенян не работи от 2019 година насам поради различия в размяната на освобождението на осакатяващите наказания против Пхенян и стъпките на Северна Корея за нуклеарно разоръжаване.

През тази година Ким усили до рекордни темпове оръжейните си тествания, като изстреля над 30 балистични ракети, в това число първите демонстрации на междуконтиненталните си балистични ракети от 2017 година насам.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР