Севернокорейският лидер Ким Чен-ун се ангажира да увеличи ядрения арсенал

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун се ангажира да увеличи ядрения арсенал
Коментари Харесай

Ким закри партийни конгрес с обещание за увеличаване на ядрения арсенал

Севернокорейският водач Ким Чен-ун се ангажира да усили нуклеарния боеприпас на своята страна, заяви през днешния ден организация КЦТА, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.
Още по тематиката
" Продължавайки да укрепваме нашите сили за нуклеарно въздържане, ние би трябвало да създадем всичко, с цел да създадем най-могъщия боен уред ", съобщи Ким в речта си на закриването на партийния конгрес.

Конгресът на Корейската трудова партия продължи осем дни, два пъти повече от предходния конгрес през 2016 година

Съединените щати са " най-голямото затруднение пред развиването на нашата гражданска война и са наш главен зложелател ", сподели Ким.

" Истинските планове на тяхната политика към КНДР няма да се трансформират в никакъв случай, който и да пристигна на власт ", сподели севернокорейският водач дни преди встъпването в служба на президента демократ Джо Байдън.

Ким посочи, че Северна Корея е създала проекти за построяването на нуклеарна подводница и изброи дълъг лист от стратегии за нови оръжия, включително свръхзвукови ракети с нуклеарни бойни глави, военноразузнавателни спътници и междуконтинентални балистични ракети на твърдо гориво.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР