Северна Македония трябва да изпълни изцяло Преспанското споразумение. Това се

...
Северна Македония трябва да изпълни изцяло Преспанското споразумение. Това се
Коментари Харесай

И Гърция с препоръки към С. Македония, за да започне преговори с ЕС

Северна Македония би трябвало да извърши напълно Преспанското съглашение. Това се споделя в на гръцкия министър по европейските въпроси Милтиадис Варвициотис след съвещанието на Съвета по общи въпроси на Европейски Съюз.

„ По отношение на въпроса за разширението на Европейски Съюз, министър Милтиадис Варвициотис прикани Северна Македония и Албания да продължат напред към осъществяване на всички критерии, контрактувани през март “, написа в известие на гръцкото външно министерство.

„ Той уточни, по-специално, нуждата Албания да продължи нужните промени преди първата междуправителствена конференция, както и нуждата Северна Македония да извърши напълно Преспанското съглашение “, се акцентира в официалното съобщение.

Преспанският контракт беше подписан през юни 2018 година от тогавашния гръцки министър председател Алексис Ципрас и неговия македонски сътрудник Зоран Заев. Заедно с българския Договор за другарство и добросъседство той отвори вратата на районен съд Македония за участие в НАТО.

България счита, че районен съд Македония не извършва Договора за добросъседство, в това число критериите, контрактувани през март. По тази причина страната ни досега не е одобрила преговорната рамка със Скопие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР