Сериозни санкции грозят заведенията и търговските обекти, които изхвърлят отпадъците

...
Сериозни санкции грозят заведенията и търговските обекти, които изхвърлят отпадъците
Коментари Харесай

Борят проблема с боклука във Варна с активни проверки и санкции

Сериозни наказания грозят заведенията и комерсиалните обекти, които изхвърлят отпадъците си в битовите контейнери, а не в особено избрани за задачата съдове. За следенето на реда ще дружно с инспекторите от районните кметства ще бъде ангажирана и Общинска полиция. Екипите ще наблюдават още дали жители ровят по контейнерите за проведено събиране на избран вид боклуци за печелене на пари. С дейностите си разнасят и разхвърлят отпадъци, само че и повреждат самите съдове за боклук, а за това би трябвало да бъде търсена наказателна отговорност.

Това съобщи кметът Иван Портних пред медии, съобщи кореспондент на Moreto.net.

„ Ще вършим междуведомствена комисия в тази връзка с другите държавни институции, тъй като би трябвало да се вземат доста крути ограничения. Ангажираме съществено и Общинска полиция. Предупреждавам всички, че наказания ще има и то съществени за комерсиалните обекти и за жителите “, съобщи градоначалникът.

Хората би трябвало да са наясно, че има избрани дни, в които се изхвърлят едрогабаритните боклуци - строителни боклуци, мебели. Когато това се случи отвън избрания график, в които се събира този вид отпадък, купчини мога да останат с дни към контейнерите.

Според кмета слагането на камери или чувството у хората, че има надзор и наблюдаване, дава неизбежен резултат.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР