Сергей Гончаров, президент на Международната асоциация на ветераните от отдела

...
Сергей Гончаров, президент на Международната асоциация на ветераните от отдела
Коментари Харесай

Руски ветеран от „Алфа“ с мрачна прогноза за тероризма

Сергей Гончаров, президент на Международната асоциация на ветераните от отдела за битка с тероризма „ Алфа “, предвижда, че е допустимо да имат опит да се отмъсти на Съединените американски щати за случилото се в Афганистан след напускането на страната. Според него обаче е невероятно изцяло да се изключи повтаряне на събитията от 11 септември 2001 г, споделя той през Lenta.ru

Специалистът означи, че терористичният акт от 11 септември 2001 година е покруса освен за американците, само че и за целия свят. В същото време твърди, че страните не са извлекли нужните поучения от тези събития.

„ Ако погледнем в историята, ще забележим по какъв начин американците се пробват да вграждат своя нрав, своите условия на живот и концепции в други страни, спомнете си Виетнам или Афганистан. Те напуснаха и оставиха след себе си единствено ненавист. Невъзможно е да се изключи случилото се през септември 2001 година в Америка. Не желая да грача, само че американците ще бъдат отмъстени за Афганистан, не се колебая в това “, сподели ветеранът от специфичните елементи на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Според Гончаров обаче никоя страна в света не е подготвена за повтаряне на тези събития. „ Тероризмът не е отишъл на никое място. Той няма да си тръгне нито през днешния ден, нито на следващия ден, нито вдругиден. Както знаете, главната задача на терористите не е да убиват, а да сменят държавното управление. А недоволството от управляващите и невъзможността те да бъдат сменени с легални, т.е. мирни способи постоянно ще съществуват, тъй че това ще продължи ”, предвижда специалистът.

Гончаров е сигурен, че консолидацията на силите е опция, в случай че не за цялостно превъзмогване на тероризма, то най-малко за сполучлива опозиция против него. „ Докато международната общественост не разбере, че опасността от тероризъм е проблем номер едно и не се откаже от политическите си възгледи, нищо няма да успеем да създадем. Нито една страна в света не може сама да се отбрани от тероризма, счита ветеранът от „ Алфа “.

Според него тази опасност е изключително осезаема за Русия. Той изиска да се намерения какво ще се случи, в случай че ИДИЛ пристигна на власт в Афганистан. В този случай южните съседи на Русия също ще бъдат повлияни от тях: Таджикистан, Киргизстан, Туркменистан, сподели той. „ Тези бежанци, които към този момент бягат в тези страни, не могат да чакат да бъдат хранени там. В последна сметка те ще бягат при нас. И никой не дава гаранции, че някой от тези бежанци не са терористи. Но се надявам, че талибаните ще се държат обикновено с нас и ние ще се опитаме да намерим способи да предотвратим развиването на сходни събития “, сподели Гончаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР