Семейства от Кърджали се евакуираха от украинския град Харков след

...
Семейства от Кърджали се евакуираха от украинския град Харков след
Коментари Харесай

Български семейства се евакуираха от Харков

Семейства от Кърджали се изтеглиха от украинския град Харков след началото на военните дейности там. В момента се придвижват с коли към границата с Румъния. Изплашени от ракетния обстрел, сънародниците ни събрали небрежно персоналния си багаж и ще търсят избавление в Родината. Това описа един от евакуиралите се - Йълмаз Али, който от години живее със фамилията си в Украйна. Според него през днешния ден в Харков е ужасно, хората бягат от града и всеки миг мобилните връзки могат да бъдат изключени.

 Йълмъз Али

" 4 сутринта и се събуждаш от бомби, това е извънредно възприятие. Надявам се да може да стигнем Румъния, а там ще забележим. Имаме от България няколко другари, сега съм взел дамата, децата и съм тръгнал за България. Информацията, която получавам, то е същото както в Донецк и Луганск. Първото, което вършат е - унищожават антени, тв приемници, връзка по телефона – добре, че сега може да приказваме. Надявам се колкото се може повече да имам връзка, тъй като пътуваме три коли и сред себе си имаме единствена връзка, не можах да купя рация, тъй като никой не очакваше, че в 21 век може да се случи нещо такова “.

Българските фамилии са потърсили помощ от посолството ни в Киев, откъдето са ги уведомили да заобикалят Одеса и да търсят обиколни пътища към границата с Румъния.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР