Село Пепелина е най-малкото в цялата Русенска област, но е

...
Село Пепелина е най-малкото в цялата Русенска област, но е
Коментари Харесай

В село Пепелина избирателите се събират в една кола

Село Пепелина е най-малкото в цялата Русенска област, само че е едно от най-красивите.
То се намира в живописния каньон на Черни Лом , на към 40 километра от Русе.

Природната хубост и новите туристически направления за скално катерене го направиха атрактивно в последните години.

„ Пепелина е доста мощно енергийно място , за престояване, за живеене. Още когато имаше вестник „ Работническо дело “, в него имаше публикация по какъв начин въздухът в Пепелина е най-близкият до въздуха във Велинград “, споделя пред БНР кметският наместник Георги Корчев.



Той разяснява, че къща в Пепелина не можеш да си купиш , защото доста русенци избират селото за почивните си дни. Да, само че непрекъснатите поданици с право на глас се събират в една кола .

„ На всички избори дотук постоянно е имало 4-5 индивида, които са подавали заявки по сегашен адрес да гласоподават в изборната секция, която към този момент я няма в Пепелина. “

 Георги Корчев провежда транспорта на жителите на Пепелина за вота

Корчев има мемоари за времената, в които селото е било по-многолюдно. Било известно с това, че по радиоточката афишират края на изборния ден още в 8.30 сутринта при дали своят вот 100% от гласоподавателите.

„ Беше хем като анекдот, само че в това време чистата истина “, споделя Георги Корчев.

Всъщност в Пепелина изборният туризъм е напълно законен .

Ако тръгнете за това приказно село, сгушено измежду скалите на Поломието, би трябвало деликатно да следите указателните табели. Приложенията за навигация не работят.

Селото е на махали. Те се образували, когато след огромно наводняване хората се населили по високите елементи . Във всяка махала обсег имат разнообразни gsm оператори.



„ Има черква, офис на кметския наместник и в общи линии е това. Няма магазин, няма аптека, няма механа, няма читалище, няма библиотека. Няма магарета, има няколко кози, няколко кокошки “, разказва селото Корчев.

Според него най-големият проблем е, че хората се връщат мъчно на село, тъй като от ден на ден привикват с модерния метод на живот .

Искали да пуснат интернет, само че работата отишла в девета глуха по думите на кметския наместник.

Може да са малко гласоподавателите в Пепелина, както се споделя - един файтон хора, само че са прецизни и не пропущат избори . Такава е 76-годишната Величка Великова.

„ Винаги съм ходила на изборите, тъй като младите мислят, че всичко е по този начин, по вода от горната страна, но не е по този начин. “

Три избора за тази година са доста, счита тя.

„ Защо стана ли? Защото всички се бият за пари . Ей това е всичката работа. “

Четирима са сигурните, които ще тръгнат към прилежащото Широково, с цел да гласоподават и този път. От избраниците желаят едно – да живеят с болките на хората .

„ Да идва край тях най-малко веднъж в годината, да си кажем какво има, що има. “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР