Селекционерът на младежкия национален отбор на България Александър Димитров коментира

...
Селекционерът на младежкия национален отбор на България Александър Димитров коментира
Коментари Харесай

Александър Димитров: За нас няма лесна група

Селекционерът на младежкия народен тим на България Александър Димитров разяснява жребия, който отреди " лъвчетата " да спорят с Нидерландия, Швейцария, Уелс, Молдова и Гибралтар за класиране за Евро 2023. Пред " Дарик " младият експерт не скри оптимизма си.

" Поколенията са разнообразни и мъчно може да се каже по-сложна или по-лека ни е квалификационната група за Евро 2023. Няма лесна група за нас. Не сме си избирали съперниците. Знаем по какъв начин работят в Холандия и Швейцария. Знаем какви правила има в Швейцария, знаем отношението в Холандия към младите състезатели. Няма да е елементарно, само че за нас задачата е първо да намерим подобаващите футболисти, а по-късно да ги подготвим, тъй че да са потребни за мъжкия народен тим. Това е основната цел. Не споделям, че няма да търсим класиране. Ако ни се даде късмет, несъмнено. Ние в предходните квалификации го търсихме до последния мач. Не успяхме, само че пък подготвихме някои доста положителни футболисти ", стартира Димитров.

" Ще мога още веднъж да разгадавам на някои от тези, които към този момент играха за мъжкия народен тим - Вальо Антов, Доминик Янков, Виктор Попов, Филип Кръстев, само че крайното решение занапред ще се вземе. Наблюдаваме играчи в Турция, споделяме по съвършен метод и с Ясен. Хубавото е, че квалификациите ни стартират септември месец и ще имаме през март и юни шампионат, в който ще можем да проверим тези играчи, които ни създадат усещане ", добави той.

" Безспорно ще е доста по-трудно с по-младите момчета, които идват. Ако приказваме за предното потомство, то игра на две европейски шампионати, до момента в който това потомство няма този интернационален опит. Да не се чакат чудеса, ще работим непрекъснато, с цел да намерим подобаващите играчи и да им помогнем в тяхното развиване. Младежкият народен тим има добра подготовка за по-нататъшното развиване на играчите, поради мощните съперници, с които се срещаме. Холандия и Швейцария са доста, доста мощни ", съобщи Димитров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР