Образователният министър обяви страхотна новина.Тази година на зрелостните изпити по

...
Образователният министър обяви страхотна новина.Тази година на зрелостните изпити по
Коментари Харесай

Галин Цоков: Резултатът на матурата по БЕЛ е рекордно висок

Образователният министър разгласи страхотна вест.

Тази година на зрелостните изпити по Български език и литература се получи най-високият резултат по брой точки в исторически проект. Резултатът е 58.48 точки. Той е с няколко десети по-добър от досегашния получен през 2008 година Това е доста сериозен триумф на учителите, учениците, шефовете. Миналата година този брой точки беше с 8.4% по-малък. Това съобщи служебният министър на образованието Галин Цоков. 

Средният триумф по БЕЛ доближи до оценка Добър 4.32. Миналата година година беше Добър 3.93, посочи Цоков, написа novini.bg. 

Със 7% по-малко са слаби оценки, с 6% понижават междинните. Увеличават се оценките Много добър и Отличен. Тази година 1.5% са отличните оценки, сподели още той. 

За втория зрелостен изпит по профилиран предмет междинния брой точки е 67,18. Това дава отговор на оценка Много добър 4.72. Най-високо повишаване на оценката се следи по британски, биология. На зрелостен изпит по математика резултатът е повишен с 15 точки. Това е една доста добра наклонност, ускорява интереса на децата да вземат участие на зрелостен изпит, добави служебният министър. 

Цоков регистрира и положителни резултати на матурите след 4 клас. " Средния брой точки по БЕЛ е 72,6, което подхожда на Много добър 4,97. По Математика точките са 70,53 ", означи просветителния министър. 

По думите му 15 570 са учениците, които имат отлични оценки и на двете матури. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР