Селекционерът на България Георги Дерменджиев обяви очакванията си за утрешния

...
Селекционерът на България Георги Дерменджиев обяви очакванията си за утрешния
Коментари Харесай

Дерменджиев: Настроението в отбора не е добро

Селекционерът на България Георги Дерменджиев разгласи упованията си за утрешния мач от Лигата на Нациите против Уелс. Той разяснява обстановката в тима на брифинг.

" В този сбит цикъл, играчите мъчно могат да изкарат 3 мача подред. Ще има промени. Страхил Попов има травма в адуктора. Няма да вземе присъединяване. Всички други момчета се възвръщат. Утре ще видите състава ", съобщи Дерменджиев.

" Най-вероятно Галин няма да играе. Георги Костадинов също. Ники Михайлов е добре към този момент ", съобщи още той. " Всеки мач е от голяма важност. Всеки мач излизаме, с цел да бием. Какъв ще е резултата, след мача се вижда. Настроението не е добре, поради мача с Унгария. Очакванията бяха доста огромни. Разочаровани сме. Но играчите са експерти. Правим всичко допустимо да превъзмогнем този психически стрес и да излезем и да изиграем един естествен мач ", добави селекционерът.

" Принципно, за 2 или 3 дни едно идея мъчно се трансферира, само че щом звездите на Уелс няма да дойдат, значи за нас е добре. Но и останалите са класни играчи. Очаквам един мач, който ние ще го изиграем на едно положително равнище ", разгласи Дерменджиев.

" Целта е да може тимът и играчите, които викаме да се утвърдят, да печелим точки за самочувствието на отбора ", сподели още треньорът.

" Никъде не сте чели мои думи, нали по този начин? Няма по какъв начин да отвръщам на спекулациите. Това е съблекалня. В нея никой не знае кой по какъв начин се усеща. Аз мога да задам подобен въпрос! Има треньори като Матеус, Стоичков, Любо Пенев, Балъков, Хубчев, Петев. Това са имена. През този интервал тези треньори са работили с националния тим. Отговор не желая ", добави той. " Само споделям кои са били тук като имена ", добави Дерменджиев.

" В България няма цикъл сряда-събота, с изключение на евроучастниците. Малко е мъчно да се реализиран върхови моменти в поредност от три или четири мача, които да са играни на третия ден. Аз съм удовлетворен от играчите. Те влагат доста от себе си. Искат успеха. По една или друго причина, тези неточности се отразяват. Ако са три мача, през три дни, е мъчно да се изиграят. И то с пътувания, и то против такива мощни тимове. Срещу такива отбори, тимът израства ", добави той.

" Единственото, което може да ни тормози е психологическия миг. Доста разговаряхме с играчите. Те ще излязат от този миг. И трите тимове са мощни. Футболистите демонстрираха, че са равносилен съперник ", добави той.

" Една скица на игра се прави от хората, с които се разполага. Това, което им носи наслаждение и това, което е добре за тима. Аз мисля, че играчите се усещат добре. В последна сметка и другият тим играе. И той има скица. Много е значимо да няма огромни въртележки, с цел да може играчите да се напаснат ", добави Дерменджиев.

" Много ги проучваме тези неточности в отбрана с тима. Играчите виждат кой по какъв начин и къде е сбъркал и кой не е бил на мястото си. Те към този момент го схванаха това нещо и ще се стараят повече ", съобщи той.

" Винаги виждам позитивното. Искам играчите да се стараят. Искам да създадем по този начин, че грешките, които има да са по-малко ", добави селекционерът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР