Вторият ден от първото заседание на 50-ия парламент не може

...
Вторият ден от първото заседание на 50-ия парламент не може
Коментари Харесай

Работата на парламента не може да започне от почивки

Вторият ден от първото съвещание на 50-ия парламент не може да стартира всъщност с гласуването на ръководител, защото депутатите си дават непрекъснати почивки. Първоначално се заформи спор за това дали е нужно да се одобряват още веднъж разпоредбите за избор на „ първия измежду равни “. Впоследствие този въпрос сякаш бе решен, само че по предложение на ГЕРБ бе дадена още веднъж отмора.

Заседанието стартира в 10.00 ч., само че след 4 минути бе дадена 30-минутна отмора по предложение на Движение за права и свободи. Временно председателстващият съвещанието Силви Кирилов разяснява, че процедурните правила би трябвало да бъдат признати още веднъж и съобщи, че по въпроса са извършени правни съвещания. Хамид Хамид от Движение за права и свободи обаче съобщи, че това не е нужно, защото разпоредбите са признати в сряда. За да се реши въпросът, депутатът на Движение за права и свободи изиска 30-минутна отмора.

След края на почивката Силви Кирилов разяснява, че откакто има признати процедурни правила за избор на ръководител, би трябвало да се пристъпи напряко към оферти на кандидатури, разисквания и гласувания. Кирилов попита дали има възражения. Тогава Александър Ненков от ГЕРБ съобщи, че групата желае отмора от 1 час, „ с цел да може като влезем към този момент да имаме съответно гласоподаване “.

Кирилов обаче даде 25-минутка нова отмора. След нея се чака към този момент депутатите да стартират работа всъщност.

Междувременно водачът на ГЕРБ разяснява, че без ръководител на Народното събрание даже не може да се отиде на избори. 

Ние сме на избори, въпросът е чисто софтуерно да изберем ръководител, който да ни прати на избори. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР