Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт разкритикува резервата Джордан Хендерсън за

...
Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт разкритикува резервата Джордан Хендерсън за
Коментари Харесай

Хендерсън вдигна кръвното на националния селекционер на Англия

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт разкритикува резервата Джордан Хендерсън за самоволното му решение да извърши дузпа, която пропусна при успеха над Румъния с 1:0 в контрола. Капитанът на Ливърпул се завърна в игра за първи път от февруари след лекуване на травма. Той се появи на терена през второто полувреме. Англичаните поведоха след тъкмо изпълнена дузпа от Маркъс Рашфорд, а в 78-а минута реферът отсъди втори 11-метров углавен удар за Англия, който съгласно листата трябваше да извърши Доминик Калвърт-Люин. Джордън Хендерсън обаче пое отговорността и пропусна, с което си навлече гнева на Саутгейт.

" Маркъс Рашфорд трябваше да бие дузпите, а втори реализатор - Джеймс Уорд-Праус. И двамата не бяха на терена в този миг и чакахме Доминик Калвърт-Люин да извърши дузпата и Хендо трябваше да го остави той да я бие ", разяснява Саутгейт.

" Исках да отбележа завръщането си с гол, само че вратарят направи доста положително избавяне ", изясни обстановката Хендерсън.

Саутгейт към момента не е решил дали да заложи на Джак Грийлиш в титулярния състав в първия мач от Евро 2020 против Хърватия на " Уембли " в неделя. " Имаме много варианти в предни позиции. Грийлиш се показа добре против Румъния, завоюва дузпа. През първото полувреме нямаше скорост в играта ни. Не си подавахме топката и не пресирахме задоволително. През второто заиграхме 4-3-3 и нещата се усъвършенстваха ", сподели Саутгейт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР