Седмицата беше едновременно мрачна и оптимистична. Въпреки трагедиите, имаме дългоочаквани

...
Седмицата беше едновременно мрачна и оптимистична. Въпреки трагедиите, имаме дългоочаквани
Коментари Харесай

Харалан Александров: Преговорите за правителство са единственият правилен път

" Седмицата беше по едно и също време мрачна и оптимистична. Въпреки нещастията, имаме дълго чакани договаряния за държавно управление. Кирил Петков бодряшки и усмихнато ни изяснява, че ще имаме нов кабинет. В същото време развихме отбрана против нещастията и имаме ризница против тях. Като че ли стопираха да ни допират и сме привикнали. Произвеждаме нещо като анестезия, антидот или опиат ". Това съобщи общественият антрополог Харалан Александров пред NovaNews.

" Това е като дамите, които са жертви на принуждение и се отдръпват в един миг от тялото си. Нашият разум има способността да ни икономисва страданията, както е при концлагерите. Най-интересно е при изпълнителите на принуждение по време на нацистите и Секретен сътрудник. Перверзия е да обясняваш какъв брой си угрижен за бойците си, а да насилваш други хора. В момента, в който се имунизират, хората стартират да се саморазубеждават и да споделят, че са жертви. Разбира се, има и други, които имат вяра в имунизацията. Съвсем същата процедура можем да забележим, когато си се " самоизлъгал " и прецакал, когато си дал своя вот за някого, който не печели изборите и се обръщаш против него. Имаме жесток популизъм, само че в това време има хора, които считат, че има международни конспирации и желаят свое посланичество. Живеем в готически смут. Въпросът е по какъв начин ще го разкажем ", сподели още Александров във връзка гласувалите за партия " Възраждане ".

" Преговорите за държавно управление са единственият верен път. Политическата ни система е в съсипия, поради войната, която се води година и половина. За да събереш хора, които желаят да са дружно, най-важното е да сложиш положителна рамка като това, че служиш за общото богатство. Някак си ще бъде лицемерно Кирил Петков и Асен Василев да ритнат масата на хората, с които договарят. Предстои да забележим по какъв начин ще се развият синовно-бащинските връзки сред тях и Румен Радев. Ние не знаем обаче олигархичните проекти и сделки, които стоят зад партиите. Има действителност, има и полемика. Хората имат потребност да избягат от действителността във виртуалния свят ", добави общественият антрополог.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР