Седмица преди да започне мечтаната си работа в Google, Шарлийн

...
Седмица преди да започне мечтаната си работа в Google, Шарлийн
Коментари Харесай

По-доброто представяне не значи свръхусилия: 5 здравословни кариерни навика

Седмица преди да стартира мечтаната си работа в Гугъл, Шарлийн Лий е обзета от бездънен боязън.

„ Исках да потвърдя на всички, че освен заслужавам да бъда там, само че и че съм най-хубавата от най-хубавите. Разсъждавах, че в случай че работя задоволително старателно и споделям „ да “ на всичко, моят началник и сътрудниците ми в никакъв случай няма да слагат под подозрение качествата ми. Ще ме възприемат като част от 10-те % най-хубави чиновници “, написа Лий за Fast Company.

Поема толкоз доста работа, че до края на втората година приключва всяка седмица, чувствайки се по едно и също време объркана и унищожена.

„ Харесвах това, което правех, само че бях толкоз изтощена, че прекарвах съботите, лежешком в леглото и гледайки сериали. Един ден, откакто завърших работа в 1 часа сутринта, не забелязах приближаваща кола, до момента в който пресичах улицата. За малко да ме ударят “, споделя още Лий. Сега тя ръководи Material Change, консултантска група, подпомагаща млади експерти и нови мениджъри, и е преподавател в университета Дюк.

Въпросният миг ѝ припомня за чувството за физическа чупливост, което е изпитала откакто получава спортна контузия в колежа. „ Физическото възобновяване беше мъчно и фактът, че травмата постави завършек на кариерата ми като спортистка, беше мъчителен. Най-трудното беше, че не можех да бъда изцяло себе си “, споделя Лий за осъзнаването какъв брой доста е вредил този метод към работата на здравето ѝ.

„ Вместо да се стремя да бъда в топ 10 на най-хубавите мениджъри, взех решение, че желая да бъда в топ 10 във връзка с здравето - физическо и психическо “, написа някогашният управител в Гугъл и предлага 5 здравословни навика, на които в този момент учи експерти и студенти, които са при започване на кариерата си. По думите ѝ те оказват помощ освен да постигате краткосрочни цели, само че и да поддържате представянето си във времето на и отвън работното място.

Открийте какво ви дава сила

„ Всеки път, когато си вземах отмора, се усещах отговорна, че не съм продуктивна. Четенето на разказ изглеждаше по-малко подходящо от анализирането на последните вести от промишлеността. Защо да вършиме йога, когато една HIIT подготовка може да изгори повече калории?

Това, което пренебрегвах, беше по какъв начин тези „ по-малко продуктивни “ действия бяха най-полезни, тъй като ме презареждаха “, споделя Шарлийн Лий.

„ Романите представяха нови вероятности и бяха занимателни за четене. Практикуването на йога ми помагаше да се отпусна и да се насладя на спокойствието надалеч от непрекъснатите звуци, идващи от телефона ми “, написа тя и прибавя, че тези занимания са ѝ доставяли силата, от която се е нуждаела, с цел да изпълни прочувствения си и физически контейнер.

Когато откриете кои действия ви дават сила е също толкоз значимо да си позволите те да станат ваш приоритет. Създайте пространство за себе си, като включвате в сутрините си четене и извършения, а вечерите прекарвайте навън и с другари. В свят, който непрестанно изисква вниманието ви, вие сте тези, които би трябвало да отбраните източниците си на сила, тъй като никой различен няма да го направи, поучава Лий.

Изградете умишлена осведомителна диета

„ Докато растях, обичах да чета. Но когато учителите и професорите стопираха да  препоръчват книги, стопирах да мисля за наличието, което употребявам. Точно както ти си това, което ядеш, аз бях това, което чета. Затова си сътворих осведомителна диета, с цел да подредя това, което вливам в мозъка си “, споделя Лий.

Започва деликатно да избира и филтрира източниците си на информация, книгите и цифровото наличие, което следи.

„ Избрах тематики, за които постоянно съм желала да науча повече, като околна среда и публицистика. Също по този начин се насочих към подкаст наличие за човешкото държание и благополучие. Това ми оказа помощ да основа персонална стратегия за образование, която е по едно и също време отваряща очите и занимателна “, споделя основателката на Material Change.

Одитирайте полезностите си всяка година

„ В средата на двадесетте години се борих с вземането на решения, свързани с кариерата ми. Трябва ли да остана в същия тим, защото съм покрай покачване? Или да се местя от страна на страна в търсене на нови благоприятни условия, което би върнало часовника? Вземането на решение беше мъчно, тъй като полезностите ми – това, което смятах за значимо – постоянно си противоречаха “, написа Лий.

Тя цитира професор Люк Бърджис, съгласно който „ посредством реплика хората се учат да желаят същите неща, които другите желаят, тъкмо както се учат по какъв начин да играят по същите културни правила. “

„ Аз също желаех същите неща като хората към мен - нарастване на заплата и по-висока позиция. Исках обаче и да преследвам нови провокации и да влагам в растежа си. Всяка полезност, която имах, беше завършена от разнообразни въздействия в живота ми: от десетилетна отдаденост на родителите ми на една и съща компания до дългите отпуски, които приятелите ми си вземаха, с цел да обикалят света “, споделя Лий и прибавя: „ Трябваше да одитирам полезностите си, с цел да реша кое е вътрешно значимо за мен по отношение на това, което наподобява значимо просто поради другите. “

В продължение на три месеца си води дневник всяка заран, с цел да разбере за какво ѝ е значимо да учи. Пита ментори по какъв начин са създали компромис сред кариерното израстване и парите. „ Размислите върху личните ми полезности ми оказа помощ да осъзная, че поемането на нови опасности е значимо за мен макар „ минусите “, които другите виждаха в това. Шест месеца по-късно се реалокирах в нова страна, с цел да поема нова роля “, споделя Лий.

„ Проверката на моите полезности и развиването им, до момента в който пораствам всяка година, направи по-лесно вземането на решения: от това къде да пребивавам до работата, която да правя. Все още изпитвам безпокойствие и от време на време се запитвам дали това, което върша, е уместно за мен, само че несигурността утихва, когато си спомня, че за мен е значимо постоянно да изучавам. “

Направете си другарска среда от нулата

Както споделя Джим Рон, вие сте междинната стойност от петте души, с които прекарвате най-вече време.

„ Затова във всеки нов град, в който съм се местила, както и на местата, където към този момент съм живяла, резервирам настройката си, че стартирам изначало и диря и влагам в хора, които ме въодушевяват “, написа Лий.

Експериментирайте с рутината

„ Винаги съм предполагала, че ще бъда продуктивна незабавно щом седна на бюрото си заран. Но ми лишава време, с цел да „ включа “ мозъка си в режим на креативно мислене или да се оправя с проблем, който съм избягвала. Подцених въздействието, което една рутина може да има върху представянето ми “, споделя Лий.

След години на експериментиране на многочислени принадлежности за продуктивност, минава на химикалка и хартия, с цел да провежда дилемите си. Преди да стартира работа, обмисля целите си сред огромните провокации за разрешаване и по-дребните неща като имейли, по думите ѝ.

„ Слагам телефона си в чекмедже, до момента в който правя задълбочена работа, с цел да понижа превключването на подтекста. Първо отмятам минимум обичаната си работа. Точно както един състезател прави обред, с цел да се приготви за игра, в този момент имам рутина, с цел да вляза в най-хубавото пространство за приключване на нещата “, споделя Лий и добавя: „ По-доброто показване не постоянно значи повече старания. “
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР