Седемте най-големи развити икономики в света се споразумяха да спрат

...
Седемте най-големи развити икономики в света се споразумяха да спрат
Коментари Харесай

Г-7 спират международното финансиране на въглищни проекти

Седемте най-големи развити стопански системи в света се споразумяха да спрат до края на тази година интернационалното финансиране на въглищни планове, които отделят въглерод, както и да анулират сходна финансова поддръжка за всички изкопаеми горива, с цел да реализиран световно контрактуваните цели за изменение на климата, оповестява Reuters.
Спирането на финансирането на изкопаеми горива се преглежда като съществена стъпка, която светът може да направи, с цел да ограничи повишението на световните температури до 1,5 градуса по Целзий над тези от прединдустриалните времена, което съгласно учените би избегнало най-опустошителното влияние на климатичните промени.
 Инвестиционната банка на Европейски Съюз стопира да финансира планове, разчитащи на изкопаеми горива Инвестиционната банка на Европейски Съюз стопира да финансира планове, разчитащи на изкопаеми горива
Европейската капиталова банка (ЕИБ) публично разгласи, че ще спре финансирането на планове за изкопаеми горива от 2022 година като час...
В цитираното от Reuters официално съобщение се показва, че Групата от седем индустриално развити страни - Съединени американски щати, Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Европейски Съюз декларират, че " интернационалните вложения във непречистени въглищни планове, отделящи водород, би трябвало да спрат в този момент ".
" Ние се ангажираме да предприемем съответни стъпки към цялостен завършек на новата директна държавна поддръжка за непречистено интернационално произвеждане на топлоенергия до края на 2021 година, в това число посредством публична помощ за развиване, финансиране на износа, финансова и комерсиална поддръжка за поощряване ", показват международните стопански водачи.
Въглищата се смятат за непречистени, когато се изгарят за сила или топлота, без да се употребява технология за хващане на нездравословните излъчвания - система, която към момента не се употребява необятно в производството на електрическа енергия, припомня организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР