Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън (Мерцедес) благодари на хората, създали

...
Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън (Мерцедес) благодари на хората, създали
Коментари Харесай

Люис Хамилтън: Досега не ме беше удрял болид по главата и претърпях шок

Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън (Мерцедес) благодари на хората, основали „ ореола “ над главите на водачите в болидите от Формула 1, който избави живота му в неделното Гран При на Италия. Именно защитният съставен елемент пое по-голямата част от удара с болида на Макс Верстапен (Ред Бул) на пистата в „ Монца “ в неделя.

„ Извадих голям шанс и благодаря на Господ за съществуването на „ ореола “. Само той ме избави, защото защищити тила ми. Досега не ме беше удрял болид по главата и претърпях потрес. Както се вижда и на фотосите, той измести доста главата ми “, сподели Хамилтън.

„ Истински признателен съм, че още съм жив. Чувствам се блажен. Сякаш някой бдеше над мен в този миг. Карам в моторните спортове от доста години насам и всеки ден съм подлагал живота си на заплаха. Очевидно обаче, чак откакто се сблъскаш с сходно нещо, започваш да премисляш метода си на живот и осъзнаваш какъв брой сме нежни “, приключи британецът.

Макс Верстапен, който беше избран като провинен за случая, получи наказване от три места на решетката за идното Гран При на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР