Седемгодишната първокласничка Марина Дикова прочете 239 книжки от библиотечния детски

...
Седемгодишната първокласничка Марина Дикова прочете 239 книжки от библиотечния детски
Коментари Харесай

Първокласничка от Габрово прочете 239 детски книги и стана читател на годината

Седемгодишната първокласничка Марина Дикова прочете 239 книжки от библиотечния детски отдел и стана четец на годината във възрастовата категория до 14 години. Това заяви Савина Цонева, шеф на районната библиотека " Априлов - Палаузов " и уточни, че премиите " Читател на годината " са тласък за най-активните консуматори на библиотеката от всички възрасти, а церемонията по награждаването се е състояла за седма поредна година.

На второ място е 4-годишният Теодор Ненов, който към момента не чете независимо, въпреки да е научил буквите от писмеността. Засега му чете неговата майка, само че Цонева описа, че четенето на приказки е обичано занятие на детето. Семейството е заело от библиотеката 177 книги. Третото място е за Лъчезара Цветкова, на 13 години, с прочетени 143 книги за 2021 година. Момичето е с отличен триумф, а четенето? е желано занятие.

В категорията на читателите над 18 години с наградата " Читател на годината " е отличен Мирослав Пантев - политолог и създател на няколко книги с историческо-обществена тема, прочел 239 книги от всички области на знанието. На второ място е Ирена Христова със 177 прочетени книги, а третото място заема Лидия Еленкова - със 143 заглавия от художествената литература - международна и българска.

Директорът на библиотеката Савина Цонева поздрави наградените, всеки получи грамота и предметна премия, както и ваучър за безвъзмездна регистрация за библиотечни услуги при приключване на периода на читателската му карта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР