Точно месец преди най-шумното, весело, дръзко и цветно събитие в

...
Точно месец преди най-шумното, весело, дръзко и цветно събитие в
Коментари Харесай

„Make Карнавал, not war”: Най-веселото, дръзко и цветно събитие в страната

Точно месец преди най-шумното, радостно, смело и цветно събитие в страната оповестиха музикалната програмата на упования с неспокойствие Карнавал 2024, под мотото „ Make Карнавал, not war ”.

Фестивалът на хумора и сатирата, прочут с неповторимата си атмосфера и многообразие, ще се организира в интервала 17-19 май и дава обещание незабравими моменти за всички фенове на културата и заниманията , оповестиха от Общината.

Фестивалната стратегия стартира в Деня на Габрово - 17 май с голям брой културни събития денем, а вечерта центърът на града ще се трансформира в сцена за златния глас на България Васил Петров, който ще ни придвижи в магията на българската музика с пътешествието  " The Best of Vassil Petrov ", изпълнявайки най-обичаните си песни в компанията на виртуозни музиканти - Живко Петров (пиано), Радослав Славчев - Riverman (бас) и Димитър Семов (барабани).

Веднага по-късно внезапно ще сменим ритъма с  група RDMK и техните емблематичните шлагери, обещавайки незабравимо музикално прекарване. В деня на карнавала, 18 май, гостите на града ще се забавляват с колоритното карнавално шествие, когато денем към 80 карнавални картини и 25 макета ще оживеят по централните улици на града , носейки обръщение за мир и комизъм.

Вечерта на площад " Възраждане " ще се организира величествен концерт. Събитието ще открие планът на Румънеца, FolkustiX, обединяващ фолклорни претекстове с съвременно звучене, обичаният рапър 100 Кила ще зареди публиката с сила и страсти, сензацията от Турция Dolapdere Big Gang ще показа световноизвестни шлагери с микс от балкански бийтове, фънк и джаз, а DJ MC Камен ще приключи вечерта с DJ сет.

Следкарнавалният ден - 19 май ще бъде закрит с концерт на група Молец,  които ще огласят града с авторска музика, съчетаваща рок, поп и различни детайли.

Освен музикалните осъществявания Фестивалът на хумора и сатирата предлага и редица други занимания и начинания:

" Нарисувай Габрово " - самодейност, включваща деца от габровските учебни заведения, които ще украсят градския площад
Концерт от известна и джазова музика с Оркестър „ Габрово “
Изложба на габровските художници, отдадена на Празника на града
Национален карнавал ревю на котки - Розмари Казасова на 18 май
Детско шествие " Карнавална уличка на чудесата " и детски мини карнавал.
За гастрономите и ценителите на остарели предписания - Празник на щирника
Карикатуристи в парка
Следкарнавална виканица по етърски
Лятно театро за всички
Творчески арт ателиета, дни на отворени порти в културните институции, нощ на музеите

Организаторите приканват града да се трансформира в столица на мира по време на най-стария и обилен карнавал в страната , употребявайки своята богата традиция в хумора и сатирата.

Повече информация и детайлности за цялостната стратегия вижте тук: Карнавал Габрово: , Facebook страница: 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР