Пухкавият любимец в Музея на хумора и сатирата вече си

...
Пухкавият любимец в Музея на хумора и сатирата вече си
Коментари Харесай

Пухкавият любимец в Музея на хумора и сатирата вече си има име

Пухкавият любим в Музея на хумора и сатирата към този момент си има име - Спас , оповестиха от културната институция.

Това габровско коте с височина от 2,5 метра може да бъде гушкано от всички гости. Няма заплаха да настъпите опашката, тъй като по габровски такава няма.  За избор на име за безименното коте бе извършена обществена анкета.

Победителката Даниела Кабакчиева беше провъзгласена публично за кръстница на котето. Създател на Спас е Невена Екимова. Музеят отбелязва на 1 април 52 години от основаването си с богата стратегия . Входът за всички гости е безвъзмезден. 
 БГНЕС

 БГНЕС
За празника е планувано детско ателие “Шарж и автошарж ” с Ивайло Цветков в зала 7, ще бъде открита   “10% Карнавал ”  - групова галерия на фотографии от Габровския карнавал през последните 10 години в Зала 8, а от 17:30 часа ще бъде открита юбилейната галерия на карикатуриста Ивайло Цветков   “60 диоптъра КАРИКАТУРОгледство ”  в зала 7.
 БГНЕС
Домът на хумора и сатирата е открит на 1 април 1972 година, като основен реализатор на концепцията и пръв шеф на културната институция е Стефан Фъртуно в (1926-2010 г.), юрисконсулт по специалност и събирач на габровски анекдоти.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР