За честването на националния празник на връх Шипка от 20:00

...
За честването на националния празник на връх Шипка от 20:00
Коментари Харесай

3 март на „Шипка“: Вижте как ще се паркира и какви ограничения се въвеждат

За честването на националния празник на връх " Шипка " от 20:00 часа на 2 март до 18:00 часа на 3 март ще бъде лимитирано двупосочното директно прекосяване на транспортни средства през Шипченския проход по път I-5 - Е-85 Габрово - връх Шипка-Казанлък, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Както всяка година директният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута : Русе-Велико Търново-Дебелец-Проход на Републиката-Гурково и назад.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да употребяват маршрута: Габрово-Трявна-Белица-Вонеща вода-Проход на Републиката и назад.

За област Стара Загора придвижването ще минава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер-Казанлък - път II-55 - Гурково-Проход на Републиката - Велико Търново и назад, като пренасочването ще става при пътен възел „ Мъглиж “ - пресичането на път I-5 с път I-6.

Ограничението не важи за проведения междуградски автобусен превоз.

За участниците в честването придвижването на 3 март ще се провежда, както следва:

От 6:00 до 12:30 часа се обезпечава еднопосочно придвижване на колите от Габрово и Казанлък към връх " Шипка ", като паркирането ще се прави по предписание на органите на реда от Габрово и Стара Загора.

От 12:30 до 18:00 часа колите ще минават еднопосочно от връх " Шипка " до Габрово и Казанлък.
 
Апелират се водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващи, както и да следват прецизно пътната сигнализация.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР