Габрово преустановява присъствените учебни занятия. Удължават мерките в областта до

...
Габрово преустановява присъствените учебни занятия. Удължават мерките в областта до
Коментари Харесай

Габрово преустановява присъствените учебни занятия

Габрово прекратява присъствените образователни занятия. Удължават ограниченията в региона до 5 февруари, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Областите Пловдив и Габрово удължават периода на въведените противоепидемични ограничения до 5 февруари в това число.

В област Габрово заболяемостта остава висока – 380,92 на 10 000 души към 25 януари. Там противоепидемичните ограничения остават същите, като се изключи две учебни заведения – НУ „ Васил Левски “ в община Габрово и СУ „ Максим Райкович “ в община Дряново, където присъствения образователен развой се прекратява до 5 февруари в това число поради многото отсъстващи възпитаници заради заболяване.

В мощ остават въведените противоепидемични ограничения и в останалите шест области на страната – Пловдив Смолян, Плевен, Варна, Бургас, Пазарджик и София-област.

Във всички тях са прекратени плановите съвещания на здрави бременни дами и деца; профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации. Провежда се прецизен всекидневен филтър в детските ясли, градини и учебни заведения. Забранени са свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и обществени институции за деца и възрастни.

В взаимозависимост от развиването на грипната зараза в дадена област, краткотрайните противоепидемични ограничения могат да бъдат допълвани, а интервала на тяхното деяние – удължаван.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР