Седем пациенти от района около Дупница със съмнение за коронавирус

...
Седем пациенти от района около Дупница със съмнение за коронавирус
Коментари Харесай

Пациент с двойна бронхопневмония излезе от болницата, за да си нахрани кокошките

Седем пациенти от региона към Дупница със подозрение за ковид са потърсили помощ на тел. 112 в събота. Четирима са от Дупница и по един от Кочериново, Сапарева баня и село Яхиново, община Дупница.

В Спешен център – Дупница са подадени сигнали от тел. 112, че 7 души настояват, че имат признаци на Ковид-19 и са били посъветвани от персоналните лекари да се обадят на националния оператор. С коли за спешна помощ на Спешен център пациентите са извозени от домовете им до инфекциозно поделение на общинската болница в Дупница. Направени са им писиар проби, които ще бъдат подготвени през днешния ден. От събота е затворено хирургичното поделение в общинската болница. Спрени са планови и незабавни интервенции поради ковид.

Инфекциозно поделение е цялостно, по-тежко болните се настаняват в ортопедично поделение, което също е за Ковид, написа " Струма ". От през вчерашния ден се одобряват пациенти със подозрение във 1-во вътрешно поделение. Вчера пациент от отделението, откакто било открито, че е с двойна бронхопневмония и ще бъде тестван за Ковид-19, си тръгнал от болничното заведение, с цел да си нахрани кокошките на село. Върнал се след към 2 ч. още веднъж в отделението. Оказало се, че никой не схванал, че е излязъл отвън болничното заведение, сестри, охрана…

Разбра се, че двама лекари и един фелдшер от Спешен център – Дупница, които бяха излезли в отпуск по болест, са с позитивен тест за Ковид-19. Заразата взе 5 жертви в Дупница единствено за интервала петък-неделя.

Пред незабавния кабинет в общинската болница се образуват опашки от уплашени пациенти със признаци, наподобяващи тези на ковид. Причината за скупчването е, че персоналните лекари не подвигат телефоните си през нощта, разясняват работещи в незабавния кабинет лекари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР