Седем народни представители от политическа партия "Воля" предлагат промени в

...
Седем народни представители от политическа партия "Воля" предлагат промени в
Коментари Харесай

С промени в закона се предлага плащане на глобите с карта в патрулките

Седем народни представители от политическа партия "Воля " оферират промени в Закона за придвижване по пътищата, които да дадат опция в патрулните коли на Пътна полиция да се инсталират ПОС терминали. Така наложените санкции ще могат да се заплащат на място, сега на констатирането на нарушаванията или при прекъсване за рутинна инспекция.

Като претекстове за желаната смяна се показват ниската събираемост на санкциите при сегашната организация, понижаване на административната тежест върху жителите и изключване на опцията чужденци да изоставен територията на страната, без да си платят за осъществени нарушавания на пътя.

При в този момент настоящия закон на лидер, за който на пътя бъде открито, че не си е платил санкцията, му се лишава книжката. При последната профилирана интервенция, ориентирана против хора с неплатени санкции, единствено за пет дни бяха прибрани 264 свидетелства за ръководство на моторно транспортно средство.

Дори след заплащане на задължението, връщането на книжката може да стане едвам след приключването на промяната на съответния патрул, като постоянно забавянето е с часове.

Вносителите на предлагането показват, че разноски за оборудването на патрулките с ПОС терминали би трябвало да се поемат от обслужващите устройствата банки, които ще печелят от транзакциите.

Исканата смяна е 74-ата на настоящия Закон за придвижване по пътищата, който е в действие от 1999 година. В момента върви публично разискване на три нови закона, които би трябвало да заменят остарелия и кърпен непрестанно нормативен акт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР