Себастиан Фетел бе най-бързият в първата свободна тренировка за Гран

...
Себастиан Фетел бе най-бързият в първата свободна тренировка за Гран
Коментари Харесай

Фетел побърза да изпревари Хамилтън още в първата тренировка в Япония

Себастиан Фетел бе най-бързият в първата свободна подготовка за Гран При на Япония, изпреварвайки Люис Хамилтън с 0.211секунди. Пилотът на Ферари записа обиколка на „ Сузука “ за 1:29.166 минути и по този начин си обезпечи първото място в сесията. Трети в класирането остана Даниел Рикардо с Ред Бул, а четвърти бе Кими Райконен с Ферари.
Отборите и водачите бързаха да свършат допустимо най-вече работа в първата подготовка поради дъжда, който бе плануван за втората съгласно прогнозата за времето. Най-добрият резултат на Фетел пристигна малко след тежката злополука на Карлос Сайнц с Торо Росо, който се удари в бариерите при 11-и завой. Испанският водач стъпи отвън асфалта със задното си колела на излизането от фибата, което завъртя болида му встрани и го запрати в стената. Сайнц, който така и така ще търпи наказване с 20 места на стартовата решетка, излезе незасегнат, само че същото не може да се каже за колата му.

На този стадий Хамилтън беше индивидът, който задаваше темпото, водейки Фетел с няколко стотни, само че водачът на Ферари към момента не беше излизал с гуми суперсофт. Когато сесията бе обновена, Скудерия побързаха да изпратят и двете си коли със смесите с червен кант и по този начин Себастиан си извоюва първото място.

 Тренировки за Гран При на Япония 2017 @@@

Валтери Ботас финишира пети с към секунда закъснение от водача, а Макс Верстапен, който позволи неточност при завоите Spoon, остана шести. Естебан Окон с Форс Индия бе първи след трите топ тима, давайки седмо на-добро време, а след него в топ 10 се подредиха Нико Хюлкенберг с Рено, Ромен Грожан с Хаас и Стофъл Вандоорн с Макларън.

Кевин Магнусен също обнадежди Хаас, изпреварвайки Фернандо Алонсо с Макларън за 11-ото място. Кевин прекара огромна част от тренировката в гаража поради проблем с налягането на водата, само че тимът съумя да го в профил в точния момент.

Сайнц в последна сметка остана 17-и и пред новия си съотборник Пиер Гасли.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР