Сдружение Български музеи настоява за допълнително финансиране от 17 милиона

...
Сдружение Български музеи настоява за допълнително финансиране от 17 милиона
Коментари Харесай

Сдружение „Български музеи“ настоява за още 17 млн. лв. при актуализацията на бюджета

Сдружение " Български музеи " упорства за в допълнение финансиране от 17 милиона лв. при актуализацията на бюджета, сподели за Българска телеграфна агенция във Велико Търново Борис Хаджийски, ръководител на УС на съдружие „ Български музеи “.  

След четиримесечни старания, ние от сдружението успяхме да извоюваме 12 милиона лв., които да влязат в 124 български музея уточни той и добави, че това е доста значима стъпка, тъй като вместо да отиват в Министерството на културата и да се раздават посредством планове, тези средства „ влизат “ непосредствено в българските музеи за тяхната прехрана, за повишение на възнагражденията на музейните експерти, тъй като те са извънредно ниски.

След този твърдоглав труд, българските музеи съумяха да поемат глътка въздух, само че в този момент направихме и идната крачка, с която желаеме да получим още 17 милиона лв., които са излишък от декларираните при започване на годината 29 милиона лв. за българските музеи, уточни той. Надяваме се с актуализацията на бюджета да се случи и това повишение, тъй като българските музеи заслужават средства, съответни на задачата, която имат -  пазителите на националната памет, сподели Хаджийски и добави, че един музей без хората е абстракция, хората вършат музея.

Председателят на съдружие „ Български музеи “ взе участие в откриването на изложбата, отдадена на 150 години от основаването на Регионалния исторически музей във Велико Търново.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР