Сбербанк обяви изтеглянето си от европейския пазар, става ясно от

...
Сбербанк обяви изтеглянето си от европейския пазар, става ясно от
Коментари Харесай

Сбербанк обяви оттеглянето си от европейския пазар

Сбербанк разгласи изтеглянето си от европейския пазар, излиза наяве от известието на кредитната институция, оповестява ТАСС.

В сегашните условия Сбербанк реши да се отдръпна от европейския пазар. Дъщерните банки от групата са имали необикновени парични потоци и опасност за сигурността на чиновниците и клоновете “, споделиха от банката.

В отчета се отбелязва, че заради разпореждане на Централната банка на Руската федерация, Сбербанк на Русия няма да може да доставя ликвидност на европейски дъщерни банки.​​​​​​

В същото време дъщерните сдружения на Сбербанк имат високо равнище на капитал и качество на активите, а депозитите на клиентите са застраховани в сходство с локалното законодателство. Активите на банката са задоволителни за осъществяване на заплащания към всички инвеститори “, споделиха от банката.

По-рано австрийският финансов регулатор забрани комерсиалната активност на Sberbank Europe AG, дъщерно сдружение на Сбербанк по искане на Европейската централна банка. А при започване на тази седмица Националната банка на Чешката република стартира процеса на лишаване на лиценза на Sberbank CZ (дъщерно сдружение на Сбербанк).

В същото време на 28 февруари Сбербанк приключи сполучливо продажбата на Сбербанк Сърбия на сръбската банка AIK Banka.

Относно Sberbank Europe Group

Sberbank Europe AG е банкова група, която включва активите на групата Sberbank в Източна и Централна Европа. Седалището на Sberbank Europe AG се намира във Виена, 100% от акциите на групата са благосъстоятелност на Сбербанк.

Сбербанк Европа беше показана на осем европейски пазара: в Австрия, Босна и Херцеговина в Сараево и Баня Лука, в Хърватия, Чехия, Унгария, Словения, Сърбия и Германия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР