Създават в Германия команден център за съдействие в областта на

...
Създават в Германия команден център за съдействие в областта на
Коментари Харесай

САЩ ще изпратят на Украйна военна помощ за още 400 милиона долара

Създават в Германия команден център за подпомагане в региона на сигурността

Съединени американски щати ще изпратят на Украйнавоенна помощ за още 400 милиона $ и основават в Германия команден център за подпомагане в региона на сигурността. Центърът ще дава отговор за прехвърлянето на всички оръжия за Украйна и образованието на украински бойци, разгласи през днешния ден Пентагонът, предава Българска телеграфна агенция.

Новият команден пост, наименуван Група за подпомагане за сигурността на Украйна, е сигнал за по-продължителна и дълготрайна стратегия в поддръжка на Киев в битката му против Русия, сподели говорителката на Пентагона Сабрина Сингх.

Пакетът от новите 400 млн. $ включва контракти за 1100 дрона " Финикс гоуст ", финансиране на ремонта на 45 танка, 40 речни катера и други системи. Но защото оръжията ще минават по схемата " Инициатива за подпомагане в сигурността на Украйна " и няма да бъдат доставени неотложно на Киев. Оръжията по тази самодейност се поръчват от производители, а не се изваждат от оръжейни хранилища, разясни АП.

От началото на войната на 24 февруари Съединени американски щати са доставили на Украйна оръжия и друго съоръжение за 18,2 милиарда $.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР