Създават Междуведомствен кризисен щаб за енергетиката. Това съобщи на извънредна

...
Създават Междуведомствен кризисен щаб за енергетиката. Това съобщи на извънредна
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Създаваме кризисен щаб за енергетиката

Създават Междуведомствен спешен щаб за енергетиката. Това заяви на изключителна конференция в Министерския съвет служебният министър председател Гълъб Донев. 

" Задачата на щаба ще е да предложи решения за преодоляване на хаоса и разрухата в бранша, да предложи решения за сигурност на доставките и предвидимост на цените на газа, механизъм за надзор на цените на горивата и цените на електрическата енергия ", посочи Донев, предава Нова тв. 

Щабът ще се управлява от вицепремиера по икономическите политики и длъжностен министър на превоза и известията Христо Алексиев. В състава му ще влязат още министърът на енергетиката Росен Христов, представители на други министерства, браншови организации, ДАНС, КЕВР и представители на работодателите и синдикатите. 

" Контролът по осъществяването на предоставените задания на Междуведомствения спешен щаб ще реализирам персонално ", разясни министър председателят Гълъб Донев. 

Щабът ще работи без спиране, в това число и през почивните дни. 

Служебният министър на енергетиката Росен Христов изясни, че обстановката, обвързвана с доставките на газ, е сериозна. Той посочи, че има дефицит на контрактуваните количества за доставка до края на година. По думите му има подсигурени количества до края на септември, само че те са извънредно незадоволителни да задоволят потреблението до края на годината.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР