Създателите на руската песен за конкурса Евровизия ще бъдат проверени

...
Създателите на руската песен за конкурса Евровизия ще бъдат проверени
Коментари Харесай

Ветерани и православни вкараха руската песен за Евровизия в Следствения комитет

Създателите на съветската ария за състезанието " Евровизия " ще бъдат тествани от Следствения комитет след недоволства от организации на православни рускини и ветерани, че текстът и цялостната идея насаждали ненавист към съветските мъже и напомняли за нацизма.

Реакциите към сходни недоволства гласят, че тези среди в Русия не трябва да възприемат даже конкурс за песни като следващата борба за Сталинград и отбрана на " обичайните фамилни полезности ", написа Фактор.

Но проверяващи публицисти обърнаха внимание, че основатели на недоволствата са същите структури, сътрудничещи си със спецслужбите и защитата, които нападнаха групата Pussy Riot.

Песента Russian Woman е на Manizha, псевдоним на родената в Таджикистан певица Манижа Сангин, която е прочут бранител на правата на дамите, бежанците и мигрантите, работещи в Русия, бори се с домашното принуждение и осъжда хомофобията и преследването на членовете на ЛГБТ общностите.

В текста на песента, която би трябвало да извърши в Нидерландия през май, се приказва за силата на съветските дами и ги приканва да бъдат по-независими и да се съпротивляват на сексистките клишета, че би трябвало постоянно да са красиви, млади и с главно обвързване да раждат деца.

Неизвестно по какъв начин даже депутати в Държавната Дума видяха в това " агитация на еднополовите връзки " и ария, която не отразявала съветската просвета. След това се включи Съюзът на православните дами, видял " разпалване на междунационална омраза ", а изданието " Ветерански новини " се обърна към ръководителя на Следствения комитет Александър Бастрикин с гледище за стартира следствие по наказателно дело. Други заговориха, че надписът на гърба ѝ в клипа бил афектиран за евреите и жертвите на Холокоста, тъй като напомнял на жълтите звезди и номерата на затворените и избитите в концлагери.

От следствието отвърнаха, че са получили сигнала за " хипотетични противозаконни изказвания " и че той ще бъде прегледан и тестван според закона.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР