Вътре в пожарна станция 22 в Белбрук, Охайо, лейтенант Джей

...
Вътре в пожарна станция 22 в Белбрук, Охайо, лейтенант Джей
Коментари Харесай

Пожарникарите се борят с рисковете от пяна, наситена с токсични „завинаги химикали“

Вътре в пожарна станция 22 в Белбрук, Охайо, лейтенант Джей Лийч оказа помощ да се отстранен кофи с противопожарна пяна, известна като водна филмообразуваща пяна (AFFF) — a инструмент, несъмнено ефикасен при потушаване и потушаване на пожари, само че също по този начин и подправен с PFAS, или по този начин наречените „ безконечни химикали “, които в този момент се свързват с разнообразни типове рак.

„ Повечето пожарникари, които са се заели с тази работа, знаят, присъщи опасности, само че в никакъв случай не сме знаели, че оборудването и оборудването, които използваме, ни убиват “, сподели Лийч.

Ракът е повода за 72% от смъртните случаи на дейни пожарникари предходната година, съгласно International Асоциация на пожарникарите. Отделно изследване сподели, че вдишването на пушек предизвиква единствено 4% от смъртните случаи на дейни пожарникари.

За Лийч болката от рак няма граници.

Съпругата му Трейси е била пожарникар за 25 години. Тя беше диагностицирана с рак на гърдата през 2017 година, макар че няма фамилна анамнеза за рак.

„ Тов...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР