Интуицията е необятна тема, която се опитваме да популяризираме по

...
Интуицията е необятна тема, която се опитваме да популяризираме по
Коментари Харесай

Маги Благоева: Интуицията като наш приятел ни дава съвет

Интуицията е необятна тематика, която се опитваме да разпространяваме по някакъв метод. Интуицията е един интуиция, който не знаеш от кое място идва и той ти нашепва да направиш другото, което опонира напълно на разсъдъка,  ако ти му се оставиш постоянно се оказва че това е било вярното решение. Това сподели за предаването “Човекът на фокус " по Радио “Фокус " Маги Благоева - дипломат на интуицията за развиване на “Европейската мрежа на интуитивните треньори "

За някои хора вътрешен глас и предусещане не са едно и също, те могат да създадат разграничения, основани на разнообразни нюанси. “За мен тематиката е доста забавна и близка. Когато се реализира този европейски план, чиято цел е да се сътвори мрежа на интуитивните треньори, т.е., хора които работят с хора и желаят да развиват интуицията си, да я употребяват  в поддръжка на тази работа, интуитивно имах отклик да се включа. Решенията, които ни идват по подсъзнателен метод, са тъкмо това, което ни демонстрират, че има доста варианти, благоприятни условия и разновидности, до които ние  не можем да стигнем по пътя на логиката и разсъжденията. Дали това е свързване с някакво по-висше наше Аз или свързване с природата, способи разнообразни, с които можем да получим някакви отговори ", изясни Маги Благоева.

Интуицията като наш другар ни дава съвет, тя ни дава разнообразни разновидности, дали ние ще ги използваме, дали ще я послушаме преценяме все още. Понякога ни се коства доста рисково да послушаме интуицията си, когато има висок залог или риск да се загуби нещо. Но това зависи от индивида, това е нещо доста самостоятелно дали и по кое време да слушаме интуицията си. “Аз имам мои метод, с които съм открила въз основата на процедура да слушам този глас по-ясно, тъй като аз имам вяра, че той участва във всяка една обстановка, само че доста постоянно е заглъхнал от разнообразни неща. Понякога е задоволително да поседиш в безмълвие и тишина и да махнеш всевъзможни разсейващи условия, които могат да ти попречат, тъй като ние енергийно си влияем. Това е един от най-силните способи, когато останеш самичък със себе си, и си зададеш някакви въпроси на които търсиш отговор. Или просто да ги пуснеш във Вселената и да поискаш да ти се яви някакъв отговор. Природата за мен също е доста мощен преподавател и метод да се свържеш с нещо по-интуитивно, разясни Маги Благоева.

 Намерението на срещите, които се провеждат е да се отвори пространство, в което тази тематика да може да се разгърне и хората да беседват за нея. “На тези срещи не може да се каже, че има верен или неверен отговор какво е интуицията. Това са проучвателен срещи, ние с любознание подхождаме към това какво хората от разнообразни специалности биха споделили за интуицията. Те са експерти в тяхната съответна сфера и това, което нас ни интересува е дали те употребяват интуицията в живота си и по какъв метод. Интересно и любопитно е да схванеш един доктор, юрист, преподавател или академик какво мислят по въпроса за интуицията, употребяват ли я и по какъв начин тя се демонстрира в живота им. Колкото повече си задаваме тези въпроси и ги изследваме, толкоз по-голяма е вероятността, да достигнем до съответен отговор. Съмнявам се, че той е един-единствен, защото това чувство, което  е интуицията, има друго прекарване в другите хора, камо ли в другите специалности. И дружно с това,  е толкоз мистично, загадъчно и самостоятелно,  не значи, че не е забавно да му посветим време, да го изследваме, да приказваме за него,  да го развиваме ", означи Маги Благоева.

  “Есента ние ще стартираме поредност от други събития и те ще имат за фокус по какъв начин да развиваме интуитивни умения. Тук ще пристигна екип от треньори по този европейски план. Идеята е, това, което се развие и се сътвори, да бъде  наръчник за техники и способи за насърчаване на интуицията. Да се провеждат срещи, в които хората не просто ще могат да беседват на тази тематика, а да упражняват, да упражняват разнообразни практики, и да изберат тези, които пасват на тях самите  да развиват своята вътрешен глас. Аз имам вяра, че ние имаме цялостния капацитет да си отговорим и да развиваме интуицията. Тя може да ни съпътства през целия ни живот, само че ние да не я чуваме ", сподели още Маги Благоева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР