--> Създадено за RESCUE® България Социалната изолация оказва влияние според

...
--> Създадено за RESCUE® България Социалната изолация оказва влияние според
Коментари Харесай

Социалната изолация оказва влияние според темперамента ни

 --> Създадено за RESCUE® България Социалната изолираност оказва въздействие съгласно темперамента ни Ако се чудите за какво в последния един месец се чувствате тревожни, изнервени или сменяте настроенията си в границите на часове, отговорът евентуално е пред очите ви. 28 април 2020, 15:43  Социалната изолираност оказва въздействие съгласно темперамента ни Източник: iStock/Getty Images
ко се чудите за какво в последния един месец се чувствате тревожни, изнервени или сменяте настроенията си в границите на часове, отговорът евентуално е пред очите ви. Социалната изолираност не е присъща на никого – даже и най-интровертният и затворен човек има потребност да поддържа връзка с някого понякога, а за останалите видове характери този насилствен интервал на затваряне у дома е същинско тестване!

Хората сме обществени същества и това от дълго време е потвърдено от психолозите. Всеки един от нас има нужда да показа усеща и страсти с някой непосредствен или с по-широк кръг от хора, има потребност да излиза, да се разхожда и да разсейва тревогата или потиснатото въодушевление с страсти, подбудени от въздействието на природата да вземем за пример.

Потребността у всеки е друга, несъмнено, и е обусловена от вида персона, която представляваме. Най-общо казано, хората се разделят на екстроверти и интроверти – доктрина, стартирана от основателя на аналитичната логика на психиката Карл Густав Юнг, а по-късно доразвита от американската психоложка Изабела Бригс Майерс и нейната майка Катарина Кук Бригс, които са основатели на „ Типологията на Майерс-Бригс “. Това е психометричен въпросник, основан за премерване на психическите желания в това по какъв начин хората възприемат света и взимат решения. Според него хората се разделят на четири вида характер - сангвиник, холерик, флегматик и песимист.

Най-общо казано, сангвиниците са виталните и оптимистично настроени хора измежду нас. Веселяци, които рядко се натъжават и обичат да опитват с непознатото. Обичайно са свързани по някакъв метод с творчеството. На тях изолацията най-вероятно им се отразява най-тежко. Като хора на фирмите и общуването, насилственото затваряне у дома и непрекъснатите забрани за другарство с по-големи групи от хора евентуално им се отразява отрицателно и депресиращо.

Холериците пък са хора на задачите – както в слагането им, по този начин и в постигането им. Те са интелигентните и разумно разсъждаващи представители на обществото, рядко се унасят в фантазии и по-скоро избират усамотението или общуването в стеснен кръг от хора. Често такива хора има в областта на технологиите, бизнеса и мениджмънта, инженерството. Социалната изолираност евентуално им се отразява малко по-добре, в сравнение с сангвиниците. Все отново, те са привикнали да стоят в личната си компания или най-много на още 2-3 души. И въпреки всичко, и за тях има провокации – затварянето у дома, където атмосферата, изключително в случай че има и деца, не е най-удачната за уединение, и това е допустимо да увеличи равнищата им на паника.

Флегматиците са третият вид характер, който, сходно на сангвиниците, също обичат да поддържат връзка и да са в огромни компании. Завързват елементарно другарства, само че за разлика от първия вид, са правилни на фамилията и сътрудниците си. Избягват да влизат в разногласия, бягат от спорове и постоянно се пробват да посредничат на хора, които се карат. Психологията и обществените действия всекидневно са цялостни с хора от този типаж. Социалната изолираност се допуска, че им се отразява отрицателно точно поради невъзможността да се виждат с приятелите си и да поддържат връзка по забавни тематики онлайн.

Четвъртият вид, меланхолиците , са хората, които се уповават на традициите. Почитатели на старите традиции и нрави, те са ядрото на фамилията. Не са авантюристи, тъкмо противоположното – нормално са консервативни. Търсят компанията на обичан човек и са най-щастливи, когато могат да се усамотят с него някъде – това им дава голямо чувство за сигурност. Често меланхолици има в счетоводството и администрацията. Ако има хора, за които обществената изолираност е най-малко малко приятна, то това евентуално са точно меланхолиците.

Проблемът обаче е, че постоянно се събираме с противопоставен типаж човек, а когато към това прибавим и деца, или други членове на фамилията, с които живеем, едно по-дългосрочно затваряне у дома може да докара до доста проблеми. Конфликтите у дома, възприятието, че някой ни подценява, не ни изслушва, афектирането и депресиращото чувство, че никой не ни схваща, са всекидневно разследване от тази насилствена изолираност. Към това прибавяме и годните за всички хора страхове – от рецесията, от вероятностите за работа, обучение и пътешестване, от провалените проекти... Да не приказваме за метода на говорене от страна на управляващите, натрупването на боязън от незнайното и непрекъснатото натякване, че неприятните вести предстоят - и ето ви едни тревожни и обострени хора, които не знаят по какъв начин да се оправят с този букет от страсти.

Какво можем да извършите, с цел да се почувствате по-добре?

Като начало, повтаряйте си, че възприятията ни НЕ са обстоятелства. Това, че се усещаме тревожни, засегнати или подценени, не значи, че някой фактически ни предизвиква зло. Това е просто нашата реакция към непознатата такава!

Дайте си време за осмисляне (известно в националното творчество като „ три пъти мери, веднъж режи “). Не осъждайте другите, не правете систематизирания, които не почиват на никакви обстоятелства и доказателства с изключение на засегнати усеща и его. Приемете, че изключителното състояние е наречено по този начин точно тъй като нищо не тече по нормалния метод. То все в миналото ще свърши и нещата ще тръгнат постарому (или най-малко донякъде). Опитайте да отклоните вниманието си от дневния ред – вместо да следите всички новинарски излъчвания, пуснете си музика! Отворете прозорците, излезте на открито на слънце и въздух (това не е неразрешено!) Прочетете книга, пуснете си сериал или пробвайте някое от дълго време забравено занимание, звъннете на другар. Посмейте се!
 Vedra International
Ако това въпреки всичко не помогне, потърсете поддръжка от някой естествен артикул за понижаване на равнищата на стрес и суматоха. RESCUE® (в превод „ избавление “) са ветерани в интервенцията по връщане на настроението у хора, които се усещат тревожни, паникьосани и нервни във всекидневието си.



RESCUE® e универсална композиция от цветни есенции - безопасен и бърз метод за справяне с прочувствения дисбаланс, породен от разнообразни проблематични или стресови житейски обстановки. За най-много 15 минути след банкет те задействат механизмите за самолечение на тялото, което води до прочувствено стабилизиране и психо-физическо разпределяне. Капките RESCUE® са изцяло безвредни и могат да се одобряват както от деца, по този начин и от възрастни. Гамата от артикули включва още спрей или пастили (за положения, свързани със свръхнапрежение, предизвикващо под паника реакции, импулсивност, боязън от загуба на самоконтрол, отказване на действителността и инстикт вцепеняване), както и крем, който ще помогне при разнородни кожни проблеми и положения. Rescue Night пък са капки против тревога и бодърствуване, породени от стрес, прочувствена превъзбуда и натрапчиви мисли.

И най-хубавото – какъвто и вид персона да представлявате, RESCUE® ще ви помогне да преодолеете признаците на тревога, подбудени от насилствената обществена изолираност. А по-късно ще бъдете още веднъж оня радостен сангвиник или замислен холерик, който всички ваши близки познават!
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза   --> Създадено за RESCUE®  1 Кога ще можем да отидем на море  1 По-евтино парно и топла вода от май  1 Национална агенция за приходите: Няма да има наложително осъществяване през изключителното състояние  1 Борисов: Ще запазим над 120 хиляди работни места до края на месеца --> Пaрите ни  Кога ще можем да отидем на море Кога ще можем да отидем на море  По-евтино парно и топла вода от май По-евтино парно и топла вода от май  Национална агенция за приходите: Няма да има наложително осъществяване през изключителното състояние Национална агенция за приходите: Няма да има наложително осъществяване през изключителното състояние  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Мутафчийски: Когато хората излязат в парковете, ще се утежни обстановката Мутафчийски: Когато хората излязат в парковете, ще се утежни обстановката  Нова Зеландия разгласи победа над ковид Нова Зеландия разгласи победа над ковид  5 метода, които турските медици употребяват за лекуване на COVID-19 5 метода, които турските медици употребяват за лекуване на COVID-19  Рядко срещани посетители посетиха Истанбул Рядко срещани посетители посетиха Истанбул Последни  Социалната изолираност оказва въздействие съгласно темперамента ни
Създадено за RESCUE®
Социалната изолираност оказва въздействие съгласно темперамента...  Разкриха скица с дами за брак в Северна Македония Разкриха скица с дами за брак в Северна Македония  Ген. Мутафчийски: Получавам смъртни закани Ген. Мутафчийски: Получавам смъртни закани  <p>Учени: <strong>COVID-19</strong> e единствено <strong>началото</strong></p> Учени: COVID-19 e единствено началото  <p>Без церемониал за 6 май</p> Без церемониал за 6 май  Как COVID-19 преобрази света към нас Как COVID-19 преобрази света към нас  Коафьорът на звездите: Коафьорът на звездите: " Това е война на мисълта и на...  Кейти Пери се пошегува с COVID-19 и си навлече гнева на хиляди консуматори Кейти Пери се пошегува с COVID-19 и си навлече гнева на...  Къде в Европа се отглежда кафе? Къде в Европа се отглежда кафе?  Инфлуенсъри "Като всяка млада жена и аз от време на време се...  <p>Пациенти с тежки съпътстващи болести бяха излекувани от COVID-19</p> Пациенти с тежки съпътстващи болести бяха...  Битка за черни куртки довечера в Hell’s Kitchen България Битка за черни куртки довечера в Hell’s Kitchen...  Разследват ликвидиране в Сандански, млад мъж умря Разследват ликвидиране в Сандански, млад мъж умря  <p>Колко <strong>опасни</strong> са <strong>прилепите</strong> за хората</p> Колко рискови са прилепите за хората  Корнелия Нинова Българска социалистическа партия: Няма проект за излизане от кризата; ГЕРБ: Опазихме...  Скалата показа прочувствено видео с щерка си Скалата показа прочувствено видео с щерка си  Кой не обича сладолед? Топ 7 страни с най-хубавия в света Кой не обича сладолед? Топ 7 страни с най-хубавия в света  Apple iPhone SE Apple отсрочва производството на iPhone 12 с най-малко месец  Пожар спря тока на стотици в столичния кв. Пожар спря тока на стотици в столичния кв. " Горубляне "  При какви ограничения ще се почива по Черноморието това лято При какви ограничения ще се почива по Черноморието това лято Всичко от през днешния ден Виц на деня Един зевзек изпратил измежду нощ светкавична депеша на някакъв другар. В телеграмата пишело: “Много съм добре! Иван ”. След седмица получил покана да се яви в… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Борисов: Искам по-рано да го махнем изключителното състояние Борисов: Искам по-рано да го махнем изключителното състояние  Картофи по 8 лв., какво става с цените Картофи по 8 лв., какво става с цените  Слънчевото момиче на българската лирика Слънчевото момиче на българската лирика  DW: Какво разкриват аутопсиите на умряли с COVID-19 DW: Какво разкриват аутопсиите на умряли с COVID-19  Американската преса: това българско дете ще промени света  Видео от злополуката с Милен Цветков се появи в обществените мрежи Видео от злополуката с Милен Цветков се появи в обществените мрежи Водещи вести  Бойко Борисов Борисов: Мерките против ковид у нас са най-либерални  Ген. Мутафчийски: Получавам смъртни закани Ген. Мутафчийски: Получавам смъртни закани  При какви ограничения ще се почива по Черноморието това лято При какви ограничения ще се почива по Черноморието това лято  <p>Учени: <strong>COVID-19</strong> e единствено <strong>началото</strong></p> Учени: COVID-19 e единствено началото, спрете да унищожавате природата  Корнелия Нинова Българска социалистическа партия: Няма проект за излизане от кризата; ГЕРБ: Опазихме живота на хората
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР