Съюзът на автомобилните производители и техните официални вносители в България

...
Съюзът на автомобилните производители и техните официални вносители в България
Коментари Харесай

Вносителите на нови автомобили у нас искат преглед за всяка кола нов внос

Съюзът на автомобилните производители и техните публични вносители в България излезе с няколко забавни оферти, които са ориентирани за решение от държавното управление на страната ни.

Става дума за основаване на така наречен общ указател, в който всяка кола да има самобитно досие. В него ще се вписва пробегът на автомобила, осъществяваните годишни механически прегледи, ремонтите, както и застрахователните събития свързани с дадената кола.

Още нещо, което оферират от ААП е всеки използван автомобил, който влезе на територията на България да бъде вписван в този указател, като преди този момент му се направи подробен механически обзор.

Другото, което желаят вносителите на нови коли у нас е държавното управление да утвърди " скрапинг стратегия ", с която всеки, който върне автомобил на възраст над 15 години и желае да закупи нов, да получава парична награда.

Предложението е за 10 000 лв. за електрически автомобил, 7 500 лв. за хибрид и 5 000 лв. еко бонус за нова кола с ДВГ, която дава отговор на стандарта евро 6d. Парите би следвало да дойдат от заплащане на Данък добавена стойност за използваните коли, които влизат на територията на България.

И последното предложение, което идва от съюза на вносителите на коли, е да се разрешат онлайн регистрациите, а подаването на документи в КАТ да става и отдалечено благодарение на електронен автограф. Изсветляването на сивия бранш при сервизите също е част от ограниченията, които съгласно ААП, би трябвало да вземе страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР