Съвременните технологии за електромобилност са в състояние да гарантират на

...
Съвременните технологии за електромобилност са в състояние да гарантират на
Коментари Харесай

Жажда за власт: Докато ДВГ се пенсионира, най-мощните коли в света вече са електрически

Съвременните технологии за електромобилност са в положение да подсигуряват на автомобила чудовищна мощ и невероятна успеваемост, която се употребява необятно от производителите на хиперавтомобили. И в светлината на трендовете за " зелена " сила, даже марки с богата автомобилна история непринудено минават към електрическа двигателна сила: най-хубавият образец за това са френските в предишното, а в този момент немско-хърватски експерти от Bugatti.

Изненадващо, единствено през последните няколко години имаше големи пробиви в технологиите на електрическите автомобили, които направиха колите, захранвани с акумулатори, най-мощните транспортни средства, предопределени за придвижване па публичните пътища. Представяме ви топ 3 на най-високопроизводителни коли на нашето време.
Rimac Nevera - 3-то място  Жажда за власт: Докато ДВГ се пенсионира, най-мощните коли в света към този момент са електрически

Почетното трето място заема хърватинът Мате Римац (Rimac). Уместно е да напомним, че точно на тази компания концернът Volkswagen даде притежанието на основния елмаз от съкровищницата си за суперавтомобили - Bugatti. Напоследък престижът на производителя от Хърватия набъбна толкоз доста, че няколко огромни автомобилни корпорации се стремят да си сътрудничат с него. Взети дружно, това демонстрира какъв брой значимо е инженерството на Rimac за международната промишленост през днешния ден.

Във всеки случай главната им горделивост беше и си остава хиперколата Nevera, която под името Concept Two влезе в всеобщо в продължение на три дълги години. Планира се издаването на единствено 150 копия от това страшилище. Вярно е, че в този момент то има и непосредствен родственик в лицето на италианеца Пининфарина Батиста, механически еднакъв с хърватския му сътрудник.

Ние обаче се интересуваме на първо място от опциите на електрическия силов тракт. А Мате Римац има с какво да се гордее. Цели 1914 конски сили, които са в положение да ускорят колата до 412 км/ч! Такова стадо коне, може би, би впечатлило даже Чингис хан. Днес Nevera има повече коне от всеки съперник, задвижван с бензин, което яправи още по-съблазнителна.
Lotus Evija - 2-ро място  Жажда за власт: Докато ДВГ се пенсионира, най-мощните коли в света към този момент са електрически

Божествено красивата Evija беше първият в действителност нов план на британците през последното десетилетие. Освен това те започнаха да проектират колата след покупката на марката от китайците от Geely. Обещаният тираж на тази адска каляска е даже по-малък от този на Rimac – единствено 130 екземпляра.

За страдание британците и китайците не съумяха да закачат хърватина на колана си във връзка с скоростните характерности (максималната скорост е " единствено " към 320 км/ч), само че мощността беше доведена до кръгла цифра от 2000 к.с. Александър Велики би оценил подобен кавалерийски корпус. И точно тази войска от коне под капака разреши, въпреки и не за дълго, Evija да се окичи със статута на най-мощния хиперавтомобил в света!
Aspark Owl - 1-во място  Жажда за власт: Докато ДВГ се пенсионира, най-мощните коли в света към този момент са електрически

А в този момент - та-дам! - абсолютният първенец! От ноември 2021 година японската сова се смята за най-мощното пътно електрическо транспортно средство в света. Неочаквано е да видите модел на малко прочут стартъп измежду „ най-най “. Фактите обаче сочат, че Aspark съумя да изпревари Lotus единствено с 12 конски сили. Срамота е, нали? Но най-смешното е, че и " Совата " не съумя да изпревари Rimac Nevera във връзка с скоростни параметри: " Японецът " даже не дава обещание повече от 400 километра в час.
Очевидно е обаче, че всички тези подвизи са надалеч от границата. Лентата от две хиляди „ коня “ към този момент е завладяна, само че очевидно никой няма желание да спре дотук. Лудостта занапред стартира!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР