Съвременната наука е доказала, че здравето на червата е пряко

...
Съвременната наука е доказала, че здравето на червата е пряко
Коментари Харесай

Диетата на умните черва

Съвременната просвета е потвърдила, че здравето на червата е директно обвързвано с някои от най-важните процеси в човешкия организъм. Много от нас знаят, че положителното положение на чревната флора обуславя работата на имунната система.

Червата не са просто място, където храната се съхранява, смила и придвижва напред, с цел да бъде изхвърлено непотребното от тялото ни. Интересното е, че здравето им може да се отрази на положението на кожата и косата, да повлияе на настроението и на психологичното положение.

Има доста доказателства, че болести, които видимо не са свързани с червата, в действителност имат връзка с чревната недъгавост или са мощно наранени от нея, в това число рак, автоимунни и сърдечни болести, меланхолия. Затова през днешния ден експертите отделят толкоз огромно внимание на червата и факторите за вярното им действие.

Д-р Майкъл Мозли е един от учените, които работят за откриване на тънкостите на чревната микробиология и какъв брой тясно тя визира човешкото здраве. Той е написал книга, в която в детайли разказва каква диета би трябвало да се съблюдава, с цел да се обезпечи растежът на потребни бактерии в червата. Правилната диета може да ни помогне да се оправим с проблемите с непотребните килограми, имунитета и психологичното здраве.

Много от актуалните диети са цялостни с модифицирани артикули и се характеризират с непълен банкет на значими хранителни субстанции като калций, фибри, желязо, белтъчини. Разработеният от доктор Мозли режим, наименуван диета на умните вътрешности, се базира на средиземноморската диета, елементарен е за съблюдаване и не изисква някакви характерни и екзотични съставки.

Основите на диетата на умните вътрешности са:

Следвайте средиземноморския метод на хранене. Пълнете чиниите си с повече пресни плодове и зеленчуци, с цел да си набавяте задоволително фибри. Зърнените храни, ядките, семената и бобовите култури би трябвало да участват постоянно в менюто ви. Избягвайте алените меса, модифицираните артикули, източниците на нездравословни мазнини. Яжте птиче месо, риба и морски деликатеси, яйца и млечни артикули.

Експериментирайте. Не следвайте строго закрепена диета, а добавяйте нови съставки в менюто си. Сменете брашното, прибавете нови подправки, не се опасявайте да се възползвате от благосъстоянието на артикули на актуалните пазари.

Разнообразието в диетата е най-хубавият метод да позволите на потребните бактерии в червата да се развиват и да работят за здравето ви. Откажете захарта. Рафинираната захар е нездравословна и е съществена причина за наддаването на тегло. Можете да я замените с мед.

Опитайте ферментирали храни. Няма нищо по-добро от тях за стимулиране на чревното здраве. Имате богат избор – кисело мляко, кефир, кисело зеле и доста други. Яжте богати на пробиотици и пребиотици храни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР