Повече от една четвърт от жертвите на тежки престъпления чакат

...
Повече от една четвърт от жертвите на тежки престъпления чакат
Коментари Харесай

Жертвите на изнасилване чакат година или повече за съдебни дела, тъй като Риши Сунак пропуска основната цел

Повече от една четвърт от жертвите на тежки закононарушения чакат година или повече, с цел да бъде изслушан техният случай в коронния съд, формалният представител Пазител на разноските откри.

Повече от 6500 каузи чакат две или повече години, защото торите не съумяват да овладеят рецесията. В удар за Риши Сунак, когато започва предизборната си акция, задачата на държавното управление да понижи изоставането в съдилищата беше оповестена за „ към този момент непостижима “ от Националната счете палата.

Пазителят сподели, че дългото очакване „ удължава страданието на жертвите, очевидците и обвинените “ и усилва риска от неуспех на делата. Това се случва, когато министър председателят се опита да отпразнува 14 години от ръководството на торите, когато се появи в ефира, откакто разгласи, че общите избори ще се проведат на 4 юли.

През 2021 година Министерството на правораздаването (МП) дефинира цел за понижаване на изоставането до 53 000 до март 2025 година - само че от този момент то продължава да пораства. Повече от 67 000 каузи чаках...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР