Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк заяви в интервю за

...
Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк заяви в интервю за
Коментари Харесай

Киев: Искаме да благодарим на румънския народ

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк съобщи в изявление за румънската телевизия Диджи 24, че Украйна е признателна на Румъния за помощта, която ѝ е оказвала през целия този интервал.

" Вие сте едни от тези наши сътрудници, които схващат всичко и слагат вярно акцентите, това е извънредно рядко, изключително като се има поради, че се случва и доста бързо ", съобщи съветникът на президента Володимир Зеленски.

Украйна подаде молба за присъединение към НАТО незабавно, откакто съветският президент Владимир Путин разгласи анексирането на четири украински района, а Румъния изрази поддръжка към този ход. На въпрос по кое време счита, че Украйна ще стане членка на НАТО, Подоляк съобщи, че става дума за " една извънредно значима алегорична стъпка ".

" Преди всичко, желая да благодаря извънредно доста на румънския народ и управлението на Румъния. Подкрепяте ни извънредно доста, освен в този ход за присъединението към НАТО, само че и като цяло, във всички посоки ", посочи Подоляк.

" Що се отнася до настояването за присъединение към НАТО, приказваме за една извънредно значима алегорична стъпка. Успяхме да покажем на Русия, че тя губи по всички позиции. Без подозрение, президентът Зеленски показва обществено обстоятелството, че към този момент няма място за никакви проекти на Руската федерация и не би трябвало и да има (...) Тук е значим различен аспект, ние имаме вяра, че преговорният развой ще се форсира, тъй че да получим бърза стратегия за влизане в НАТО и мисля, че тактическите загуби на Русия и освобождението на нашите територии ще създадат НАТО доста заинтригувано за това Украйна да влезе в алианса допустимо най-скоро. Това няма да бъде единствено алегоричен жест, ще бъде едно бързо укрепване на алианса ", посочи Подоляк.

" Ще получите една войска, която през днешния ден демонстрира, че е извънредно ефикасна и която в извънредно къс период мина в режим на война на стандартите на НАТО и която може да бъде знаменосецът на военния алианс. Това е доста алегорично деяние. Аз мисля, че сега, в който войната свърши, ще ни отнеме единствено няколко седмици да влезем в НАТО ", уточни още съветникът на Зеленски.

На въпрос по кое време ще приключи войната, Подоляк съобщи, че това ще стане, " когато се върнем към извора на свободата и Русия спре да бъде страшилище ".

" В този миг ще свърши войната и даже не приказваме за освобождение на окупираните територии, приказваме за привършване на войната сега, в който към този момент няма да го има политическия хайлайф в Руската федерация, който съществува в този момент. Русия, в случай че остане каквато е в този момент, ще бъде без подозрение опасност за всички и в бъдеще и ние към този момент не можем да позволим такова нещо. Затова работата едвам стартира. Украйна ще бъде водачът по пътя на връщането на свободите в Европа ", акцентира съветникът на украинския президент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР