Съветникът на президента по правните въпроси и бивш правосъден министър

...
Съветникът на президента по правните въпроси и бивш правосъден министър
Коментари Харесай

Крум Зарков: Управляващите са решени да направят конституционни промени, но не ги интересува точно какви

Съветникът на президента по правните въпроси и някогашен правосъден министър Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо съобщи пред БНР, че правната стойност на подписаното съглашение сред властта и протестиращите енергетици и миньори е съмнителна, а същността му – неразбираема.

" Това е текст, в който всяка точка опонира на предходната, а двете дружно опонират на казаното. Правната стойност на този текст сама по себе си е съмнителна, само че неговата същина и логичност – неразбираема. Всяко нещо споделя противоположното на казаното нагоре ".

По думите му даже не е ясно от кого е подписано това съглашение. Той изрази безпокойство, че " нищо няма да се случи ": " Голям звук, митинг, връщане обратно, неизясненост. Крайният резултат обаче е 0 ".

В предаването " Неделя 150 " Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо означи, че не може да разбере каква тъкмо е политиката на болшинството по този въпрос, както и по доста други. Същото се отнася и за конституционните промени, акцентира той. И изясни:

" Останах с усещането, че ръководещата коалиция са твърдо решени да създадат промени в Конституцията, само че не ги интересува доста тъкмо какви. Те имат потребност от това знаме, нещо би трябвало да се случи. Нищо не е ясно, тъй като ми се коства, че те не се пробват да объркат хората, а просто сами са комплицирани във връзка с задачата, която преследват. Целта първоначално беше да се създадат някои промени в частта " правосъдна власт ", които да обезпечат напредъка по промени, които към този момент са ангажирани. Тази цел обаче беше размита. И в този момент към този момент задачата е единствено да има някаква конституционна смяна, с цел да може да има някаква легитимност, някакво пояснение на тези партии, които не се харесват, във връзка с личния им електорат, защото нямат отговор на въпроса – вие за какво сте с другите. Струва ми се, че офанзивата на фундамента на българската държавност – Конституцията, е прекомерно висока цена за това, че някой няма явен отговор към личните си гласоподаватели и не смее да каже " Искаме да сме с тези, тъй като без тях не може да сме на власт, а за нас е значимо да бъдем на власт ".

 По думите му механизмът за следствие на основния прокурор е замразен с непотребен закон, гласуван от новото болшинство. А Висш съдебен съвет беше застопорен, укротен и оставен, акцентира Зарков. Според него разделянето на Висш съдебен съвет може да продължи. Трябва обаче деликатно да бъде прегледан салдото във връзка с прокурорската гилдия, тъй като не би трябвало да изпадаме от едната прекаленост в другата, означи той.

По думите му би трябвало да се намерения и доколко пленумът на Висш съдебен съвет с лимитирани пълномощия би могъл да продължи на действа.

" Важни са и хората, които ще бъдат определени в идващия Висш съдебен съвет, който ще избере идващия основен прокурор. Депутатът, министърът, премиер-министърът, основният прокурор – всеки, претрупан с власт, би трябвало да има и себесъзнаване за личните си благоприятни условия и пълномощия и да се самоограничава. Управлението не е тракане по масата ", разяснява някогашният длъжностен правосъден министър.

Според него и антикорупционният закон не е признат по първокласен метод. Той се съмнява в неговата успеваемост.

По думите му няма гаранции, че ще бъде политически самостоятелен. За номинационната комисия Зарков счита, че в нея ще бъде възпроизведена сглобката. Той счита, че в последните 4 месеца няма стъпки напред, а има стъпки обратно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР